Πώς γυναικείος οργασμός "σώζει" την αρρενωπότητα των ανδρών | Νέα μελέτη

Ο γυναικείος οργασμός είναι σωτήριος για τους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη.

σεξ istock

Μόνο στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομμύριο άνδρες έχουν πρόβλημα στύσης και στυτική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 10% έχει πλήρη στυτική δυσλειτουργία, το 25% μέτρια, το 17% ελάχιστη και μόνο ένα 48% δεν έχει καθόλου.

Επίσης, αρκετοί άντρες δεν παράγουν τεστοστερόνη σε ένα τυπικό υγιές εύρος, μια κατάσταση γνωστή ως ανδρικός υπογοναδισμός, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να καταλήγουν να παίρνουν φάρμακα, για να πετύχουν μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. 

Ωστόσο, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, διερεύνησε πώς η χρήση αυτών των θεραπειών ενίσχυσης της λίμπιντο επηρεάζει την αντίληψη της κοινωνίας για τον ανδρισμό τους. Τελικά, οι ερευνητές ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Pennsylvania Western University, Edinboro διαπίστωσαν ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μικρή σημασία, εφόσον οι γυναίκες τους πετυχαίνουν οργασμό.

6 πράγματα που εμποδίζουν τον οργασμό σου

Τα ευρήματα έδειξαν επίσης, ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν φάρμακα ή ενέσεις τεστοστερόνης, χωρίς συγκεκριμένη ιατρική αιτία, δεν θεωρούνται πιο αρρενωποί από τους άνδρες που τα χρησιμοποιούν για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και της χαμηλής Τ, ακόμη και όταν και αυτοί έφερναν σταθερά τη σύντροφό τους σε οργασμό.

Πώς ο γυναικείος οργασμός "σώζει" τους άνδρες

"Ο γυναικείος οργασμός της συντρόφου χρησίμευσε για να "διασώσει" τις κοινωνικές αντιλήψεις για τον ανδρισμό, που χάθηκαν λόγω χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης", γράφουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους.

Η μελέτη περιλάμβανε δύο πειράματα. Στο πρώτο πείραμα, οι ερευνητές παρουσίασαν σε 522 άντρες βινιέτες που περιέγραφαν μια σεξουαλική συνάντηση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Σε κάποιες φωτογραφίες, η γυναίκα είχε οργασμό, ενώ σε άλλες όχι. Οι άνδρες κλήθηκαν στη συνέχεια να αξιολογήσουν την αρρενωπότητα του άνδρα στη φωτογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη θεωρούνταν πιο αρρενωποί όταν η γυναίκα στη βινιέτα είχε οργασμό. Αυτό το αποτέλεσμα δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες με φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές παρουσίασαν σε 711 άντρες φωτογραφίες που περιέγραφαν μια σεξουαλική συνάντηση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Σε κάποιες φωτογραφίες, ο άνδρας λάμβανε βιάγκρα, ενώ σε άλλες όχι. Οι άνδρες κλήθηκαν στη συνέχεια να αξιολογήσουν την αρρενωπότητα του άνδρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η λήψη βιάγκρα δεν επηρέασε την αξιολόγηση της αρρενωπότητας του άνδρα. Ωστόσο, στους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη, η λήψη βιάγκρα μείωσε την αρρενωπότητα που τους απέδιδαν οι συμμετέχοντες όταν η γυναίκα δεν είχε οργασμό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Και στις δύο περιπτώσεις, ο γυναικείος οργασμός αναγνωρίστηκε ως ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή, ανεξάρτητα από το αν ο άνδρας έπασχε από στυτική δυσλειτουργία και χαμηλή Τεστοστερόνη και έπαιρνε φάρμακα γι' αυτό.

Ενώ οι άνδρες χωρίς στυτική δυσλειτουργία ή χαμηλή Τεστοστερόνη θεωρούνταν γενικά πιο αρρενωποί, η παρουσία του γυναικείου οργασμού βοήθησε να κλείσει αυτό το χάσμα για τους άνδρες με τέτοιες παθήσεις, και ότι η χρήση αυτών των φαρμάκων για την ενίσχυση της απόδοσης, ιδιαίτερα όταν δεν είναι ιατρικά αναγκαία, δεν είχε καμία θετική συσχέτιση με την αντιληπτή αρρενωπότητα.

Τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη θεραπειών που εστιάζουν στην ενίσχυση της σεξουαλικής ικανοποίησης των γυναικών, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την αρρενωπότητα των ανδρών με χαμηλή τεστοστερόνη.

Ποια φράση σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i