3 πράγματα που κάνουν όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύν

Μάθε τα τρία πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη όταν μιλούν με άλλους.

άτομο με συναισθηματική νοημοσύνη istock

Πώς κερδίζεις αμέσως την εμπιστοσύνη κάποιου; Είτε πρόκειται για έναν νέο φίλο, έναν συνάδελφο ή για μια νέα σχέση, η αληθινή σύνδεση φαίνεται τρομακτική, αλλά η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια ικανότητα που μπορείς να εξασκήσεις.

Η Δρ Jenny Woo εκπαιδεύτρια στο Χάρβαρντ, ερευνήτρια EQ και ιδρύτρια/CEO του Mind Brain Emotion, μιας εταιρείας που κατασκευάζει παιχνίδια με κάρτες, βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις "ανθρώπινες δεξιότητές τους" και αποκαλύπτει τι κάνουν όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

5 έξυπνες φράσεις που λένε όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

3 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Μάθε τα τρία πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη όταν μιλούν με άλλους.

  1. Κάνουν ερωτήσεις που προκαλούν βαθιά συναισθήματα
  2. Μιμούνται τον τόνο και τη γλώσσα του σώματός σου
  3. Μοιράζονται τα λάθη τους και τις αποτυχίες τους

1. Κάνουν ερωτήσεις που προκαλούν βαθιά συναισθήματα

Οι πιο συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να κάνουν ερωτήσεις για να πυροδοτήσουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον. Συχνά, οι αρχικές τους ερωτήσεις επικεντρώνονται στο να γνωρίσουν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Θέτουν σκόπιμα, ανοιχτές ερωτήσεις όπως:

"Ποιες είναι οι σκέψεις σου για…"
"Πως νιώθεις για … ;"

Η ικανότητά τους να επιδεικνύουν κοινωνική συνείδηση ​​και ενσυναίσθηση - χαρακτηριστικά της συναισθηματικής νοημοσύνης - τους δίνει τη δυνατότητα να δείχνουν αυθεντικοί και όχι αδιάφοροι.

Συνδέονται τόσο σε πνευματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Μπορεί να σε ρωτήσουν για τα πάθη σου, τι σε κάνει χαρούμενο ή τι σε πληγώνει. Αυτό το γνήσιο ενδιαφέρον κάνει τους άλλους να ανταποδώσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν μιλάς με ένα άτομο με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχεις την αίσθηση ότι φαίνεσαι, ακούγεσαι και σε εκτιμούν.

Εσύ ακούς πραγματικά τον άλλο; 4 πράγματα που αποφεύγουν άνθρωποι με ενσυναίσθηση

2. Μιμούνται τον τόνο και τη γλώσσα του σώματός σου

Όταν ένας άγνωστος νιώθει αμέσως οικεία μαζί σου, μπορεί να σε καθρεφτίζει. Αυτή είναι η πρακτική της διακριτικής μίμησης των συμπεριφορών, των προτύπων ομιλίας και της γλώσσας του σώματος των άλλων.

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική ευφυΐα είναι ικανά να διαβάζουν τις κοινωνικές ενδείξεις και να μιμούνται τα άτομα με τα οποία μιλούν για να εμβαθύνουν μια σχέση (mirroring). Δίνουν μεγάλη προσοχή στον τόνο, τον ρυθμό και την επιλογή των λέξεων και τα καθρεφτίζουν στις απαντήσεις τους. Εάν μιλάς αργά ή ενθουσιασμένα, μπορεί να προσαρμόσουν το ρυθμό τους ώστε να ταιριάζει με τα συναισθήματά σου. Ομοίως, αν γέρνεις ή κάνεις μια χειρονομία, μπορεί να κάνουν το ίδιο.

Το mirroring δεν είναι η αντιγραφή, η αναπαραγωγή ή χειραγώγηση. Αντιθέτως, πρόκειται για την ευθυγράμμιση με το στυλ επικοινωνίας του άλλου ατόμου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίδειξη σεβασμού. Αυτή η συμπεριφορά είναι η έκφραση μιας εσωτερικής επιθυμίας για ενσυναίσθηση και σύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

3. Μοιράζονται τα λάθη τους και τις αποτυχίες τους

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μοιράζονται τις αποτυχίες τους. Δεν φοβούνται να αποκαλύψουν τους φόβους και τις αποτυχίες τους ανοιχτά. Βλέπουν την ευπάθεια ως δύναμη και μέσο για τη δημιουργία βαθύτερων συνδέσεων.

Καταλαβαίνουν ότι τα λάθη τους δεν τους καθορίζουν και ότι η δουλειά τους δεν είναι να ευχαριστούν τους πάντες. Έχουν επίσης μια παράξενη ικανότητα να μετατρέπουν την αρνητικότητα σε παραγωγικότητα. Παρατηρούν πώς αντιδρούν οι άλλοι στις αποτυχίες τους και χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να φιλτράρουν τους υποστηρικτές από τους επικριτές.

Εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να μάθουν από τις αποτυχίες τους. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της αυτοδιαχείρισης και της ανθεκτικότητας, δύο βασικά χαρακτηριστικά της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Μοιράζοντας τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές τους εμπειρίες, τα άτομα με υψηλή συναισθηματική ευφυΐα ενθαρρύνουν τους γύρω τους να μοιραστούν, να μάθουν και να αναπτυχθούν μαζί.

ΔΕΝ έχεις συναισθηματική νοημοσύνη αν απαντήσεις "ναι" σε αυτή την ερώτηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i