Τι είναι η μέθοδος LOC που θα σώσει τα αφυδατωμένα μαλλιά σου

Δες πώς θα εφαρμόσεις τη μέθοδο LOC στο σπίτι και θα αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά.

hair istock

Τα αρχικά της μεθόδου LOC προκύπτουν από τις λέξεις Liquid / Leave-in conditioner, Oil και Cream και παραπέμπουν στην αντίστοιχη μέθοδο "σάντουιτς” για την ενυδάτωση της επιδερμίδας όπου πρώτα εφαρμόζεται η τονωτική λοσιόν, στη συνέχεια ο ορός μετά η κρέμα και τέλος το λάδι.

Πιο αναλυτικά το πρώτο βήμα της μεθόδου για την βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών περιλαμβάνει προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή που έχουν ως βάση το νερό. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα leave-in κοντίσιονερ τα οποία μπορείς να τα βρεις σε διάφορες υφές όπως γαλάκτωμα, ανάλαφρη κρέμα ή μους.

Εφαρμόζεις πρώτα το κοντίσιονερ χωρίς ξέβγαλμα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λάδι μαλλιών. Το λάδι έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και να διατηρεί την υγρασία. Έτσι το leave-in κοντίσιονερ θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα μαλλιά.

Η κρέμα έχει παρόμοια δράση με το λάδι και ως τελευταίο βήμα της μεθόδου διαθέτει την πιο παχύρρευστη υφή από τα προηγούμενα προϊόντα ώστε να "κλειδώσει” την υγρασία.

Η μέθοδος LOC αποδίδει καλύτερα αν εφαρμοστεί σε ελαφρώς νωπά μαλλιά και ενδείκνυται για πολύ αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά ή για πολύ σγουρά και ατίθασα.

Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια ή σπαστά μπορείς να επιλέξεις την παραλλαγή της LOC που είναι η LCO όπου η κρέμα προηγείται του λαδιού. Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζεις τα προϊόντα κατά μήκος των μαλλιών σου με έμφαση στις άκρες και μπορείς να τα πιάσεις σε ένα σινιόν εκείνη την ημέρα μέχρι να έρθει η στιγμή να τα λούσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i