Ποια φράση σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Το να διατηρείς το σεξ ζωντανό είναι απλό, αλλά όχι εύκολο.

φράση που σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμια istock

Υπάρχουν φράσεις που υποτιμούν ή επικρίνουν, που πιέζουν ή εκβιάζουν ή που υπονοούν έλλειψη σεβασμού. Ωστόσο υπάρχει και μια φαινομενικά αθώα φράση που μπορεί να σκοτώσει τη σεξουαλική σου επιθυμία. Ποια είναι αυτή; 

Έχεις μειωμένη ερωτική επιθυμία; Ώρα τα πράγματα να αλλάξουν!

"Έλα να κάνουμε σεξ τώρα"

Υπάρχει μια μακροχρόνια θεωρία, από την εποχή του Φρόιντ, ότι μόνο μια σεξουαλική επιθυμία υπάρχει: η αυθόρμητη. Αποφασίζεις ότι θέλεις να κάνεις σεξ εδώ και τώρα και γίνεται. Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτήν τη θεωρία: η σεξουαλικότητα των ανδρών είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς την αυθόρμητη επιθυμία.

Όταν όμως οι γυναίκες ακούν κάτι τέτοιο παγώνουν επιτόπου και σκέπτονται ότι "Κάτι δεν πάει καλά με εμένα καθώς δεν μπορώ να διεγερθώ, παρόλο που αγαπώ τον σύντροφό μου." Περιμένουν ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι η λίμπιντο των γυναικών λειτουργεί διαφορετικά. 

Η λίμπιντο των γυναικών ανταποκρίνεται στη διέγερση και η διέγερση προέρχεται από τη συναισθηματική, ψυχική, νοητική και σωματική διέγερση. Μπορεί να προέλθει από το σεξουαλικό παιχνίδι και το φλερτ, από το άγγιγμα, από το να μοιράζεται επιθυμίες και χειρονομίες που της δείχνουν ότι νοιάζεται ο σύντροφός της.

Η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία ενισχύεται όταν την προκαλούν όχι όταν της το ζητούν. Είναι σημαντικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες να καταλάβουν ότι για τις περισσότερες γυναίκες, το σεξ δεν είναι κάτι που δίνουν ή κάνουν. Είναι μια κατάσταση στην οποία εισέρχονται οι γυναίκες - μια συναισθηματικά και σωματικά ανοιχτή κατάσταση - όπου μπορούν να μοιραστούν τον εαυτό τους σεξουαλικά με ένα άλλο άτομο. Δεν είναι μόνον βούληση. Πρέπει να ξυπνήσει και να αφυπνιστεί.

Οι γυναίκες που κάνουν απλώς σεξ διείσδυσης (και στοματικό σεξ) πριν το σώμα τους διεγερθεί, ενεργοποιηθεί και είναι έτοιμο, πολύ συχνά τις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν τους αρέσει το σεξ. Και όταν υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ, ο οποίος προκαλείται συχνότερα από σφίξιμο λόγω έλλειψης βαθιάς εσωτερικής διέγερσης, είναι εύκολο να το πιστέψει.

Τι μπορείς να κάνεις

Το σημαντικό πρώτο βήμα για να αυξήσεις τη σεξουαλική σου επιθυμία είναι να μάθεις τι την προκαλεί αντί να την περιμένεις αυθόρμητα να φανερωθεί. Και όταν  φτάσεις σε υψηλά επίπεδα διέγερσης και έχεις πρόσβαση σε βαθιά σεξουαλική απόλαυση, η λίμπιντό σου θα γίνει πιο αυθόρμητη από μόνη της.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι η σεξουαλική επικοινωνία είναι απαραίτητη για μία υγιή σεξουαλική ζωή. Συζήτησε με τον σύντροφό σου για το τι σου αρέσει και τι όχι, εξέφρασε τα συναισθήματά σου με ειλικρίνεια και σεβασμό, και δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου νιώθετε και οι δύο άνετα και ασφαλείς για να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας.

Γιατί πρέπει να κάνεις περισσότερο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i