Στο Divani Athens Spa & Thalasso Center θα ζήσεις το απολύτα αναζωογονητικό wellness break

Η Φίλια Μητρομάρα πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο Divani Athens Spa & Thalasso Center και μας μεταφέρει την world class εμπειρία ομορφιάς και ευεξίας που έζησε.

Divani Athens Spa & Thalasso Center

Αφήνοντας πίσω το καθημερινό στρες και το χάος των εκκρεμοτήτων, ένα Σάββατο πρωί προσέγγιζα στο Καβούρι το ναό του wellness, το πολυβραβευμένο retreat της Ευρώπης, το Divani Athens Spa & Thalasso Center, εκεί που η ευεξία, το fitness και η αναζωογόνηση συνυπογράφουν την ουσιαστική αυτο-φροντίδα. Το ραντεβού μας κλείστηκε νωρίς το πρωί και, ως λάτρις του skincare και απόλυτη fan του medical wellness, γνώριζα ήδη ότι η μέρα μου θα ήταν τόσο συναρπαστική και χαλαρωτική, όπως θα έπρεπε να είναι.

Ομολογώ ότι ανυπομονούσα να ζήσω αυτήν την ολιστική εμπειρία, για να αποφορτίσω το πνεύμα μου από το στρες, να φροντίσω το δέρμα μου και να δυναμώσω το σώμα μου.

divani

Ως το μοναδικό Κέντρο Θαλασσοθεραπείας στην Αθήνα και ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Ευεξίας στην Ευρώπη, ξεκίνα από σήμερα κιόλας το ταξίδι προς την απόλυτη χαλάρωση.

 

Ολοκληρωμένη signature εμπειρία

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ο γαλήνιος χώρος του, που βρίσκεται στο μείον 2 επίπεδο του ξενοδοχείου, αλλά όπως φάνηκε είχε όλα τα συν με το μέρος του: ένα πολυτελές καταφύγιο ηρεμίας με υπέροχα αρώματα που κατέκλυζαν τον χώρο αρκούσε να σε μυήσει στην ιεροτελεστία της αληθινής ευεξίας.

Χτύπησα την πόρτα της εξαιρετικής διαιτολόγου Αριστέας Κοτσιάκη για ένα wellness Consultation. Το ραντεβού μας περιελάμβανε ανάλυση σύστασης, χρησιμοποιώντας την τελευταίας τεχνολογίας συσκευή Tanita MC-780, η οποία παρείχε την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια στις μετρήσεις με την χρήση μη επεμβατικής τεχνολογίας βιοηλεκτρικής εμπέδησης διπλής συχνότητας.

divani

H θεραπεία απώλειας τοπικού λίπους με τη μέθοδο Hypoxi, εντατική αερόβια άσκηση που προκαλεί καύση και ενεργοποίηση του λίπους υπό αρνητική πίεση. Είναι σαν να κάνεις ποδήλατο ξαπλωμένη, γυμνάζεσαι χωρίς να κουράζεσαι.

 

Στη συνέχεια ανάλυσε τα αποτελέσματα σχετικά με το βάρος, το ποσοστό λίπους και της μυϊκής μου μάζας, αξιολόγησε τη μεταβολική μου ηλικία, την κατακράτηση αλλά και την κατάσταση ενυδάτωσης καθώς επίσης και το ποσοστό σπλαχνικού λίπους. Τέλος, μου πρότεινε να ακολουθήσω ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής προκειμένου να καλύψω τις ενεργειακές μου ανάγκες, στοχεύοντας στα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Όπως μου εξήγησε η διαιτολόγος, το διαιτολογικό τμήμα προσφέρει προγράμματα ευεξίας που περιλαμβάνουν προγράμματα weight loss, detox, anti-stress, rejuvenation και διαρκούν από 3 έως και 14 ημέρες. Αυτά περιλαμβάνουν διαμονή στο ξενοδοχείο, εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, ατομικές fitness συνεδρίες, θεραπείες χαλάρωσης, καθώς και χρήση μη επεμβατικών μηχανημάτων νέας τεχνολογίας, που στοχεύουν σε μία ολιστική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, με παράλληλη μείωση του λίπους καθώς και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

The masterpieces Treatments

Medical Aesthetics Treatment: Ξεκινήσαμε με το double laser, ένα υπερσύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας laser λιπόλυσης που μέσω της πρωτοποριακής ταυτόχρονης χρήσης δυο μηκών κύματος (650 και 940 nm) καταπολεμά αποτελεσματικά το ανθεκτικό τοπικό λίπος και μειώνει τους πόντους σε στοχευμένες περιοχές. Προσφέρει αισθητή βελτίωση στην όψη της κυτταρίτιδας καθώς και σύσφιξη σε αποδυναμωμένες περιοχές.

divani

H Αριστέα Κοτσιάκη προετοιμάζει τη θεραπεία νευρομυϊκής διέγερσης NMS 

 

Θεραπεία NMS: Δοκίμασα αυτήν την καταπληκτική θεραπεία παθητικής γυμναστικής που κάνει μυϊκή ενδυνάμωση και σύσφιξη του δέρματος. Πρόκειται για ένα ιατρικό σύστημα νευρομυϊκής διέγερσης (NMS), που μιμείται την άσκηση αντίστασης στη στοχευμένη περιοχή προκειμένου να επιταχύνει το μεταβολισμό του λίπους και να κάψει τα απελευθερωμένα τριγλυκερίδια. Επιπλέον, το NMS αυξάνει τη δύναμη και την πυκνότητα των μυών οδηγώντας σε μια ελαφριά αύξηση του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού με την πάροδο του χρόνου, βελτιστοποιώντας έτσι την ικανότητα καύσης λίπους του σώματος.

Facial Treatment: Έπειτα από την αξιολόγηση με την αισθητικό του Divani αποφασίσαμε πως η θεραπεία Hydrafacial, η επαναστατική θεραπεία υδροδερμοαπόξεσης για ενυδάτωση που συνδυάζει τον καθαρισμό, την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αντιοξειδωτική προστασία ταυτόχρονα, θα ήταν αυτή που θα έδινε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο πρόσωπό μου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω μια θεραπεία προσώπου, αλλά η εμπειρία της ήταν μοναδική! Και δεν το λέω μόνο εγώ – οι αντιδράσεις των συναδέλφων μου, των κοριτσιών στο γραφείο και των φιλενάδων μου με διαβεβαίωσαν ότι πράγματι η επιδερμίδα μου είναι αναζωογονημένη όσο ποτέ άλλοτε.

Όπως μου εξήγησε η αισθητικός Μαρία Λαδικού το πρόγραμμα περιλάμβανε τρία διαφορετικά στάδια με μια μεθοδική ακολουθία κινήσεων- που "ρουφούν” τους ρύπους, αποβάλλουν τις τοξίνες, μειώνουν το πρήξιμο, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και χαρίζουν λάμψη. Στο τέλος, η δομή του προσώπου ενισχύεται, το περίγραμμα σμιλεύεται και το δέρμα δείχνει πιο λαμπερό.

divani

Νόμιζα ότι το πρόσωπό μου ήταν καθαρό αλλά τα αποτελέσματα της θεραπείας υδροδερμοαπόξεσης Hydrafacial με διέψευσαν.

 

Αυτό που με σόκαρε πραγματικά ήταν το εξής: ενώ το πρόσωπό μου ήταν "καθαρό” (είχα πάει χωρίς μακιγιάζ και είχα ακολουθήσει την πρωινή ρουτίνα καθαριότητας στο πρόσωπό μου) στο τέλος της συνεδρίας η αισθητικός Μαρία Λαδικού μου έδειξε τι ακριβώς υπήρχε πάνω του! Δεν πίστευα πόσο βρώμικο ήταν μέχρι που κράτησα τις αποδείξεις στα χέρια μου... Κυριολεκτικά!

Celluma PRO + LED light therapy: Μετά τον καθαρισμό και την ενυδάτωση ήρθε η ώρα για τη φωτοθεραπεία προσώπου, που ανανεώνει σημαντικά το δέρμα, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Πρόκειται για μία θεραπεία 100% φυσική, αλλά ταυτόχρονα πολύ δραστική, καθώς εκμεταλλεύεται το ευεργετικό φάσμα του φωτός για να θρέψει και να αναζωογονήσει τα κύτταρα του δέρματος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αυξάνει τη ζωτική ενυδάτωση. Αποτέλεσμα; Ολοκάθαρο δέρμα, με νεανική όψη, χωρίς γραμμές και πλούσια λάμψη. Ιδανική θεραπεία για ένα σημαντικό event, για νύφες αλλά και για γυναίκες που θέλουν το κάτι παραπάνω σε μία θεραπεία.

Gym session: Let's get physical

divani gym

Με μηχανήματα τελευταίας γενιάς της Technogym και τη γυμνάστρια Όλγα Παπαγιάννη που σε καθοδηγεί σε κάθε βήμα, είναι αδύνατον να μην φτιάξεις σώμα, με ασφάλεια!

 

Αν έψαχνες για το πιο ενημερωμένο, εξοπλισμένο και hi - tech γυμναστήριο, το βρήκες! Το Fitness Center του Divani Athens Spa & Thalasso Center, αναβαθμίστηκε και ανανεώθηκε με την πιο premium και τεχνολογικά προηγμένη σειρά της Technogym στα Cardio & Strength μηχανήματα, με τη μεγαλύτερη ποικιλία που διατίθεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

Εγκατέστησε τη σειρά Artis, η οποία προσφέρει την απόλυτη εμπειρία αεροβικής γυμναστικής και μυϊκής ενδυνάμωσης. Με τη νέα κονσόλα Live απόκτησα εξατομικευμένη εμπειρία γυμναστικής, με premium content και καθοδήγηση από το Technogym Coach, που προτείνει ασκήσεις με βάση τις ανάγκες και τους στόχους μου.

divani

Να σημειώσω εδώ ότι είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα που προσφέρει ολόκληρη τη σειρά μηχανημάτων Artis της Τechnogym, κερδίζοντας έτσι επάξια τη θέση του ανάμεσα στα πιο σύγχρονα γυμναστήρια του κόσμου. Στο Divani Athens Spa & Thalasso Center, και ειδικότερα στο αναβαθμισμένο Fitness Center, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του όχι μόνο οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο αλλά και τα μέλη του Κέντρου, μιας και διαθέτει ευέλικτα πακέτα συνδρομών με διαφορετικές διάρκειες και παροχές, βάσει των στόχων ευεξίας του καθενός.

Ο απόλυτος προορισμός για θαλασσοθεραπεία

Thalassotherapy pool: Ό,τι και να γράψω για τη θαλασσοθεραπεία είναι λίγο μπροστά στην εμπειρία. Το Divani Athens Spa & Thalasso Center είναι το μοναδικό κέντρο θαλασσοθεραπείας στην Αττική και ένα από τα πιο σύγχρονα και πολυτελή spa στην Ευρώπη. Διαθέτει μια εσωτερική πισίνα θαλασσοθεραπείας 270 τ.μ., με θαλασσινό νερό, σε σταθερή θερμοκρασία στους 33 βαθμούς, και είναι κατάλληλη για χαλάρωση αφού περιμετρικά υπάρχουν πίδακες για υδρομασάζ που στοχεύουν σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Φυσικά και δοκίμασα όλη τη διαδρομή του υδρομασάζ και εννοείται πως εξάντλησα τον χρόνο μου στα αναζωογονητικά νερά της. 

divani

Ανάλογα με το σημείο, η πίεση του νερού είναι διαφορετική για να προσφέρει ανακούφιση σε στοχευμένα σημεία του σώματος. Τα ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο ή το ιώδιο έχουν αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες ενώ τα άλατα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενεργοποιούν την τοπική μικροκυκλοφορία των ιστών και βελτιώνουν την υφή της. Η εμπειρία στην πισίνα μπορεί να διαρκέσει ως και μια ώρα, οι υπηρεσίες αναζωογόνησης όμως δεν σταματούν εκεί.

Ευ ζην μασάζ: Το pampering συνεχίστηκε με το Ευ ζην μασάζ σε όλο το σώμα που απελευθέρωσε τους πιασμένους μυς και απέβαλε την ένταση. Δοκίμασα το μυοχαλαρωτικό μασάζ του και εκεί αφέθηκα για 30 λεπτά στα χέρια της θεραπεύτριας, με μελωδίες χαλάρωσης και τις μεταξένιες υφές των προϊόντων με βιολογικό ελληνικό λάδι ελιάς εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο βιολογικής ελληνικής λεβάντας.

divani

Power Drink & Snack: Την όλη παρουσίαση στο fitness center ακολούθησε ένα healthy power snack και drink σχεδιασμένο από τη διατροφολόγο και τον σεφ του ξενοδοχείου, για ενέργεια και επανασύνδεση με τον εαυτό μου, παρέχοντας ταυτόχρονα θρέψη και απόλαυση μετά το τέλος των θεραπειών.

divani

Περιλάμβανε ένα avocado toast με ψωμί dinkel, αβοκάντο, κρέμα τυριού και καπνιστό σολομό και ένα healthy cheesecake (βάση granola, γιαούρτι και τυρί κρέμα light και φρέσκα κόκκινα φρούτα). Όλο το γεύμα ήταν απόλυτα ισορροπημένο με καλής ποιότητας πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες που θα γέμιζε τις μπαταρίες μου και θα μου πρόσφερε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά για να συνεχίσω.

Τι έκανε πραγματικά ξεχωριστή τη μέρα μου 

H αλήθεια είναι ότι χαλάρωσα πολύ αφού απολάμβανα κάθε θεραπεία, βήμα - βήμα. Όταν είδα το πρόσωπό μου στον καθρέφτη κατάλαβα γιατί τόσος κόσμος από Ελλάδα και εξωτερικό εμπιστεύεται το Divani Athens Spa & Thalasso Center για τις θεραπείες τους. Το σώμα μου έδειχνε πιο τονωμένο και η κοιλιά μου πιο επίπεδη, η διάθεσή μου ήταν στα ύψη ενώ ενισχύθηκε το κίνητρό μου για αυτο-φροντίδα.

Όμως αυτό που πραγματικά κάνει το Divani Athens Spa & Thalasso Center να ξεχωρίζει είναι η οικογένειά του, οι άνθρωποι πίσω από όλα αυτά που σε καλωσορίζουν εγκάρδια. Είναι γεμάτοι ευγένεια, κατέχουν ως επαγγελματίες την απόλυτη γνώση και σέβεται το χρόνο σου, τις ανάγκες σου παρέχοντας την καλύτερη δυνατή και πρωτοποριακή φροντίδα που μπορείς να έχεις. Νιώθεις ότι απλώς επέστρεψες στο σπίτι σου και τα μέλη αυτής της οικογένειας θα σε κανακέψουν, θα σε φροντίσουν και θα σε θρέψουν με στοργή και αγάπη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψω πολύ σύντομα, με τις φίλες μου αυτήν τη φορά. Υπάρχουν πολλές ακόμη θεραπείες που αξίζουν να τις δοκιμάσουμε παρέα, πίνοντας ένα power drink και αφήνοντας τους ειδικούς να κάνουν τα θαύματά τους σε δέρμα, σώμα και πνεύμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i