5 ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης | Βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Πρόσθεσε στις ασκήσεις λάστιχα αντίστασης και δες να καίγονται λίπος και θερμίδες.

esquire istock

Τα λάστιχα αντίστασης είναι μια εξαιρετική επιλογή για σένα που προσπαθείς να αποκτήσεις να αδυνατίσεις, ενώ προσφέρουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων.

Η φορητότητά τους τα κάνει απίστευτα βολικά, ταιριάζουν σε κάθε τρόπο ζωής, και μπορείς να κάνεις προπόνηση στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή εν κινήσει. Αυτή η ευκολία εξασφαλίζει συνέπεια με τις προπονήσεις σου, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, διευκολύνοντας τη συνεχή πρόοδο προς τους στόχους σας για αδυνάτισμα.

Επιπλέον, η ευελιξία των λάστιχων αντίστασης είναι αξιοσημείωτη, καθώς στοχεύουν σε διάφορες μυϊκές ομάδες και τύπους άσκησης, συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης με αντίσταση, των διατάσεων και της ενίσχυσης της κινητικότητας. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να προπονείσαι πιο σκληρά, να προκαλείς το σώμα και το μεταβολισμό σου και να κάνεις καλύτερη αποκατάσταση. 

Μία από τις πιο ελκυστικές πτυχές των ταινιών αντίστασης είναι η μεταβλητή αντίστασή τους, η οποία προσαρμόζεται στα επίπεδα αντοχής σου, καθώς το λάστιχο τεντώνεται. 

Πώς τα λάστιχα αντίστασης βοηθούν στο αδυνάτισμα

Τα λάστιχα αντίστασης μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο στο αδυνάτισμα, προσφέροντας διάφορα οφέλη:

  • Αυξημένη μυϊκή ενεργοποίηση: Η προπόνηση με λάστιχα ενεργοποιεί περισσότερες μυϊκές ίνες, ιδιαίτερα τις ίνες ταχείας συστολής, οι οποίες καίνε περισσότερες θερμίδες και λίπος σε σχέση με τις ίνες αργής συστολής.
  • Ενίσχυση μεταβολισμού: Η αύξηση της μυϊκής μάζας μέσω της προπόνησης με λάστιχα οδηγεί σε μόνιμη αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, καίγοντας περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε ηρεμία.
  • Προοδευτική αντίσταση: Τα λάστιχα προσφέρουν μεταβαλλόμενη αντίσταση, η οποία αυξάνεται όσο τεντώνεται το λάστιχο. Αυτό προσομοιώνει την άρση βαρών, επιτρέποντας την σταδιακή αύξηση της έντασης και την πρόκληση μυϊκής ανάπτυξης.
  • Λειτουργική προπόνηση: Πολλές ασκήσεις με λάστιχα μιμούνται καθημερινές κινήσεις, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα, την ισορροπία και τον συντονισμό.

5 ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης

Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη των λάστιχων αντίστασης, πρέπει να γίνεις δημιουργική με τις προπονήσεις σου. Πρόσθεσε αυτές τις ασκήσεις στην προπόνησή σου.

Πώς να ξεκινήσεις

  • Επίλεξε το κατάλληλο λάστιχο: Ξεκίνα με ένα λάστιχο χαμηλής αντίστασης και αύξησε σταδιακά την ένταση καθώς δυναμώνεις.
  • Μάθε τη σωστή τεχνική: Συμβουλεύσου έναν γυμναστή ή online πηγές για να μάθεις τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων προκειμένου να αποφύγεις τραυματισμούς.
  • Συνδύασε με αερόβια άσκηση: Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνδύασε την προπόνηση με λάστιχα με αερόβια άσκηση, όπως τρέξιμο, κολύμπι ή ποδηλασία.
  • Διατήρησε ισορροπημένη διατροφή: Η υγιεινή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα για την απώλεια βάρους. 

1η άσκηση: Πλάγια βήματα με λάστιχα αντίστασης

πλάγια βήματα με λάστιχα αντίστασης
istock

 

2η άσκηση: Clamshell  

clamshell με λάστιχα αντίστασης
istock

 

3η άσκηση: Ροκανίσματα -ποδήλατο

ροκανίσματα με λάστιχα αντίστασης
istock

4η άσκηση: Squats

squats με λάστιχα αντίστασης
istock

5η άσκηση: Άρσεις θανάτου με ένα πόδι

ασκησεις με λάστιχα αντίστασης
istock

Γυμναστική με λάστιχα αντιστάσεων: Γιατί πρέπει να τη δοκιμάσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i