Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα | Easy detox σε ένα 24ωρο

Βοήθησε το σώμα σου να απαλλαγεί από τις τοξίνες και την πολυφαγία των ημερών με αυτήν την 24ωρη αποτοξίνωση.

γυναίκα κάνει αποτοξίνωση istock

Αποτοξίνωση κάνει ήδη από μόνο του φυσικά το σώμα σου και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τόσο δραστικό ή περιοριστικό για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου.

Για να αποτοξινωθείς με υγιεινό τρόπο μετά το Πάσχα, δώσε σημασία στην κίνηση και σε τροφές με θεραπευτικές ιδιότητες. Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του σώματος, θα μειώσουν το φούσκωμα και θα σε επαναφέρουν στον... καλό δρόμο!

7.00 π.μ.: Ξεκίνα με λεμονόνερο

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με λεμόνι, είτε με κρύο είτε ζεστό, ενυδατώνει τον οργανισμό ενώ μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, καθώς το λεμόνι περιέχει πηκτίνη, ένα είδος διαλυτών φυτικών ινών. Η επιλογή ζεστού νερού αντί κρύου μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώθεις χορτάτη. 

7.30 π.μ.: Ασκήσου

Η αύξηση του καρδιακού παλμού σημαίνει αύξηση της ροής του αίματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά το σώμα σου να αποβάλει μόνο του τις τοξίνες. Δεν χρειάζεται καν να πας στο γυμναστήριο. Λίγο τρέξιμο ή έντονο περπάτημα μπορείς να το κάνεις σχεδόν οπουδήποτε. Το σημαντικό είναι να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιάς σου και να ιδρώσεις 

8.00 π.μ.: Φάε ένα υγιεινό πρωινό

Η κατανάλωση πρωινού θα ωφελήσει τον μεταβολισμό σου μετά από μια νύχτα ύπνου. Όταν κάνεις μία μίνι αποτοξίνωση παρέλειψε το ψωμί, τα δημητριακά ή οποιαδήποτε εκδοχή τους στο πρωινό, καθώς θα κάνουν το σώμα σου να συγκρατήσει περισσότερο νερό. Εστίασε στην πρωτεΐνη, η οποία προσφέρει κορεσμό. Μια ομελέτα με σολομό είναι ο ένας τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης και ωμέγα-3 που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Επίσης, μπορείς να πιεις ένα εύκολο smoothie που θα κάνει καλό στο έντερο.

12.00 π.μ.: "Καθάρισε" τη διατροφή σου

Φρόντισε να τρως πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και τουλάχιστον ένα σνακ —μην παραλείπεις καθόλου γεύματα! — τα οποία αποτελούνται από ολόκληρες τροφές., όπως λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά από ξηρούς καρπούς, σπόρους ή ελιές, αβοκάντο.

Απομάκρυνε τα συσκευασμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και τις "υγιεινές" εκδοχές. Ουσιαστικά αφαιρείς την περίσσεια νατρίου, τεχνητών συστατικών και ζάχαρης από τη διατροφή σου. Επίσης, χρησιμοποίησε μόνο βότανα, μυρωδικά και μπαχαρικά για να αρωματίσεις το φαγητό σου και όχι αλάτι. 

Αν σου φαίνεται δύσκολο να αποφύγεις το τσιμπολόγημα από επεξεργασμένα συσκευασμένα τρόφιμα ή να μη φας γλυκά, προσπαάθησε να θυμάσαι ότι δεν θα το κάνεις για πάντα. Μια μέρα είναι. 

17.00 μ.μ.: Απόλαυσε ένα φλιτζάνι τσάι

Πιες ένα φλιτζάνι τσάι από ρίζα πικραλίδας με το απογευματινό σου σνακ. Η πικραλίδα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και η σωστή ενυδάτωση ενισχύει τον μεταβολισμό, την ενέργεια και την καλή υγεία του δέρματος. Εάν η πικραλίδα δεν σου αρέσει, δοκίμασε το πράσινο τσάι για αντιοξειδωτική και μεταβολική ώθηση.

19.00 μ.μ.: Κάνε spine twist για να ανακουφίσεις την ένταση και να βοηθήσεις την πέψη

Οι περισσότεροι περνούν πολύ χρόνο γέρνοντας προς τα εμπρός. Κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπροστά στα πρόσωπά μας και γέρνουμε μπροστά προς τα τιμόνια και τους υπολογιστές. Και δεδομένου ότι οι σπονδυλικές μας στήλες ήταν φτιαγμένες να στρίβουν, το αποτέλεσμα είναι ένταση στους μυς της σπονδυλικής στήλης και αργή πέψη.

Ίσως αναρωτιέσαι τι σχέση έχει η άσκηση spine twist της σπονδυλικής στήλης με την πέψη. Λοιπόν, πολλά από τα όργανα που χρησιμοποιούμε για την πέψη των τροφών βρίσκονται στην κοιλιά και οι περιστροφικές κινήσεις τα βοηθούν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Βασικά, η συστροφή μπορεί κυριολεκτικά να βοηθήσει να μετακινηθούν τα πράγματα κατά μήκος του εντέρου. 

21.00 μ.μ.: Κάνε μερικές ασκήσεις αναπνοής

Το να νιώθεις υπερβολικά γεμάτη μπορεί να είναι αγχωτικό. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους χαλάρωσης είναι οι ασκήσεις αναπνοής. Μια πρόσφατη μελέτη παρακολούθησε συμμετέχοντες σε εργαστήριο αναπνοής. Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η εκμάθηση τεχνικών αναπνοής βοήθησε τους ανθρώπους να μειώσουν τα συναισθήματα του άγχους. 

Ένας εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσεις την αναπνοή σου για να ηρεμήσεις το σώμα και το μυαλό σου είναι απλώς να την επιβραδύνεις. Μπορείς επίσης να κάνεις μια παύση μεταξύ των αναπνοών και, για μέγιστο όφελος, να κάνεις την εκπνοή σου μεγαλύτερη από την εισπνοή. Το να μετράς την αναπνοή σου είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να ηρεμήσεις.

21.30 μ.μ.: Απενεργοποίησε το τηλέφωνό σου και κοιμήσου

Συνεχείς ειδοποιήσεις, μπιπ και βουητά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική σου κατάσταση και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην υγεία σου. Μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2015 - που ονομάζεται Πρόκληση Μην ενοχλείτε - ζητά από τους συμμετέχοντες να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για 24 ώρες. Αυτό που βρήκαν μέχρι τώρα είναι ότι πολλοί παρατηρούν αμέσως ότι νιώθουν λιγότερο άγχος όταν έχουν τα τηλέφωνά τους κλειστά. 

Αν λοιπόν θέλεις να αποτοξινώσεις το σώμα και το μυαλό σου, ξεκίνα να κρατάς την προσοχή σου σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα αντί για το τηλέφωνό σου.

Ώρα για detox: Προσφέρει ευεξία αλλά οφείλεις να είσαι και προσεκτική στις επιλογές σου

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i