Μαμαδίστικες ενοχές; 4 σκέψεις για να σταματήσεις να τις έχεις

Οι μαμαδίστικες ενοχές έρχονται μαζί με το ρόλο μας ως μαμάδες. Διάβασε εδώ 4 ενδιαφέρουσες σκέψεις που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις καλύτερα.

μαμά κόρη Deagreez

Από τη Μαριλένα Μίχα, εκπαιδευτικό

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά, οι «μαμαδίστικες ενοχές» γίνονται μέρος της ζωής σου. Διάβασε εδώ μερικές σκέψεις που θα σε βοηθήσουν να ζεις και να απολαμβάνεις περισσότερο την καθημερινότητά σου με το παιδί.

Οι μαμαδίστικες ενοχές (που έχουμε όλες)

Μπορεί να μην προλαβαίνεις πάντα το παιδί σου ξύπνιο το βράδυ και να μην είσαι εκεί να του πεις καληνύχτα. Είτε εργάζεσαι πολύ, είτε αποφάσισες μια φορά να σκεφτείς την ψυχική σου υγεία και να βγεις με τις φίλες σου. Όμως, οι τύψεις δεν σε αφήνουν να το απολαύσεις. Ωστόσο, υπάρχουν οφέλη για το παιδί σου που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί.

Διάβασε επίσης: Κόλλησες; Η μητρότητα είναι μεταδοτική – και τέσσερις ακόμα έρευνες για τις μαμάδες

Διάβασε επίσης: Γιατί η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα θεωρείται η η ρευματική νόσος των νέων ανθρώπων;

Αποκτά υγιείς κοινωνικές σχέσεις και με άλλους εκτός της μαμάς και του μπαμπά

Τα παιδιά, ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, δένονται πολύ εύκολα με τον περίγυρο. Περνώντας χρόνο, λοιπόν, και με άλλους, όπως νταντάδες, δασκάλες, θείες, αναπτύσσουν δεσμούς μαζί τους. Αυτό όχι μόνο τα βοηθάει στην πρόσληψη ποικίλων στοιχείων από τον καθένα όσον αφορά την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους, αλλά ενισχύει και την αυτοπεποίθηση τους όσο μεγαλώνουν, καθώς θα νιώθουν την ασφάλεια να αναζητήσουν τη συμβουλή και γνώμη διαφορετικών υπεύθυνων ενηλίκων.

Μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου και να δουλεύεις με πάθος

Αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδιά δεν θα δουν ποτέ τη μαμά και τον μπαμπά κουρασμένους. Αλλά θα καταλάβουν πως το πάθος και ο σκοπός είναι αυτά που μας οδηγούν και πως οφείλουμε να προσπαθούμε συνεχώς, ανεξαρτήτως αποτυχιών και δύσκολων καταστάσεων.

The Mamagers Update

Οι «γονείς-μπουλντόζα» και γιατί δημιουργούν ψυχικά ευάλωτα παιδιά

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος στο 2ο παιδί;

Συνειδητοποιεί την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων και επαφών

Πέρνα ένα βράδυ με τον σύντροφό σου χωρίς τύψεις! Μπορεί να είναι ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, ένα ποτό σε κάποιο μπαρ ή ακόμα και μια βόλτα. Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις κάνουν καλό στην υγεία μας. Δώσε ραντεβού και με τις φίλες σου και διασκεδάστε όπως παλιά. Όλα αυτά θα τονώσουν την ενέργειά σου και θα διδάξουν στο παιδί σου πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι χρόνο με τα άτομα που αγαπάς, και πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία μας η ανθρώπινη επαφή.

Μαθαίνει να αυτονομείται

Κάθε φορά που θα πρέπει να λείψεις ή να γίνει μια αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα, εξήγησε στο παιδί σου τον λόγο που το θα λείψεις και δώσε του να καταλάβει πως το εμπιστεύεσαι. Αν είναι μικρότερο, η εναλλαγή στα πρόσωπα μπορεί και να το ενθουσιάζει και να ανυπομονεί να δει με ποιον θα περάσει τον χρόνο του και πως. Αν είναι μεγαλύτερο, θα νιώσει υπεύθυνο να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του και πιο ανεξάρτητο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i