Αυτό είναι το πιο ασυνήθιστο μυστικό μακροζωίας

Δεν χρειάζεται αυτοτιμωρία και πειθαρχία για να ζήσεις περισσότερο. Το μυστικό της μακροζωίας είναι πολύ απλό.

μακροζωία istock

Υπάρχει ένας εκπληκτικός παράγοντας μακροζωίας και είναι πολύ απλός. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ το 1995, υπήρχαν 95.000 αιωνόβιοι παγκοσμίως. Μέχρι το 2100, προέβλεψε ότι θα υπάρξει ένα "ασημένιο τσουνάμι" άνω των 20 εκατομμυρίων.

Η παράταση της ανθρώπινης ζωής φαίνεται να είναι η τρέχουσα εμμονή των δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι δοκιμάζουν λουτρά με πάγο, περίεργες δίαιτες, βιταμίνες και μαραθώνιους με την ελπίδα ότι, όπως οι μέδουσες, η ύδρα και τα σκουλήκια του βυθού, θα αποβάλλουν τα γηρασμένα κύτταρα και θα αναζωογονηθούν με σκοπό να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το πιο εύκολο hack μακροζωίας είναι αυτό!

Πώς να ζήσουμε περισσότερο

Το έργο των επιστημόνων που προσπαθούν να αντιστρέψουν γενετικά τις εκφυλιστικές πτυχές της γήρανσης είναι σημαντικό, αλλά το ίδιο ισχύει και για το πώς θα μπορούσαμε να μάθουμε να ζούμε μια καλή ζωή πριν να είναι πολύ αργά.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι στενές σχέσεις, περισσότερο από τη φήμη, την επιτυχία, την κοινωνική τάξη, το IQ, τα γονίδια και το εισόδημα, ήταν οι καλύτεροι προγνωστικοί παράγοντες για μακροχρόνιες και ευτυχισμένες ζωές.

Πρόσφατα δημοσιευμένες προβλέψεις για τη μακροζωία ανά χώρα δείχνουν ότι μέχρι το 2050 η Ισπανία θα έχει τους περισσότερους αιωνόβιους. Γιατί; Η διατροφή παίζει ρόλο, αλλά το ίδιο παίζει και η ρυμοτομία: η Ισπανία είναι γεμάτη από πόλεις που οι κάτοικοί της μπορούν να περπατήσουν. Το να μπορείς να περπατάς παντού αυξάνει τη φυσική δραστηριότητα χωρίς κόπο ενώ παράλληλα προάγει την κοινωνική επαφή.

Δυστυχώς, δεν είναι κάτι που φαίνεται να ενθουσιάζει τους φαν της τεχνολογίας της Silicon Valley που έχουν εμμονή με την αθανασία, οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε πράγματα όπως εγχύσεις πλάσματος και κρυοσυντήρηση προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Τελικά, όμως, υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για να παρατείνεις τη ζωή σου: "Απλώς συνέχισε να ζεις, μην πεθάνεις" λένε οι ειδικοί. Και ο νοών νοείτω.

Μακροζωία: Θέλεις να ζήσεις μέχρι τα 100; Δώσε προτεραιότητα σε αυτό!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i