Ποιες τροφές δεν πρέπει να τρώμε (αν θες ωραίο, υγιές δέρμα)

Εφόσον θέλεις υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα!

studioshot-of-young-beautiful-woman-picture-id513434336

Αν έχεις διαβάσει ήδη τις καλύτερες τροφές για το δέρμα σου, τότε πρέπει να ξέρεις και πού να πεις «όχι»: στη ζάχαρη και στα τρανς λιπαρά!

H ζάχαρη

Κάθε φορά που καταναλώνεις ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή –γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη, δεξτρόζη– παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια με το σάκχαρο στο αίμα σου, ενώ παράλληλα επιδεινώνεται η ακμή, δημιουργούνται ρυτίδες στην επιδερμίδα σου και μειώνεται η ελαστικότητά της.

Πώς να βάζω κρέμα προσώπου: To #1 λάθος που κάνεις με την ενυδατική σου!

Μάσκα προσώπου με αβοκάντο: H top σπιτική συνταγή για ξηρό δέρμα

Τι να κάνεις: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προτίμησε να γλυκαίνεις τη ζωή σου με βιολογικό μέλι ή στέβια.

Τα τρανς λιπαρά

Δεύτερος εφιάλτης της ομορφιάς σου είναι τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, γνωστά και ως τρανς λιπαρά οξέα. Θα τα βρεις σε συσκευασμένα σνακ όπως μπισκότα, κράκερ, τσιπς κ.λπ., στα τηγανητά πιάτα των ταχυφαγείων και πιθανόν σε κάποιες μη επώνυμες μαργαρίνες (τα επώνυμα προϊόντα μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν καταργήσει την υδρογόνωση ως μέθοδο παραγωγής των μαργαρινών με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται trans λιπαρά).

Πέρα από το κύριο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία σου (σχετίζονται με εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος), αυτά τα τοξικά παράγωγα των ελαίων που καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες γερνούν ταχύτερα το δέρμα σου, ενώ κατηγορούνται και για πλήθος άλλων δερματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της υποτροπιάζουσας φλεγμονώδους ακμής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i