6 απαραίτητες συμβουλές για να βελτιώσεις τον (ανομοιόμορφo) τόνο της επιδερμίδας σου

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να απαλλαγείς από την ανομοιόμορφη όψη και ζητήματα όπως η υπερμελάγχρωση.

6 απαραίτητες συμβουλές για να βελτιώσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου iStock

Η ανομοιόμορφη όψη στον τόνο της επιδερμίδας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που βιώνουν γυναίκες όλων των ηλικιών και η αντιμετώπισή του επιτυγχάνεται μέσα από έναν συνδυασμό αλλαγών στην καθημερινότητα και στον τρόπο φροντίδας του δέρματος.

Είτε πρόκειται για μια εκδήλωση υπερμελάγχρωσης, είτε για ένα τμήμα του προσώπου που έχει υποστεί έναν ήπιο αποχρωματισμό, ο ανομοιόμορφος τόνος μπορεί να εκδηλωθεί εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η ακμή, η βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και μια ορμονική διαταραχή. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια σειρά από κινήσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου και που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την όψη του δέρματός σου σταδιακά και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ακολουθούν 6 από αυτές.

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα αποτελεί βασικό βήμα προς τον ομοιόμορφο τόνο για την επιδερμίδα σου, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα που εντείνουν το πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο scrub με κόκκους ή ένα χημικό peel οξέων, που δεν τραυματίζει τον επιδερμικό φραγμό.

Χρησιμοποίησε ένα toner για λάμψη

Τα toner που προορίζονται για την παραγωγή λάμψης στην επιδερμίδα είναι ιδανικά προϊόντα που μπορείς να εφαρμόσεις μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Αυτά σβήνουν σταδιακά σημάδια του δέρματος όπως οι πανάδες, ενώ προσφέρουν και ένα απαλό αποτέλεσμα με διάρκεια. Φρόντισε το προϊόν που θα επιλέξεις να διαθέτει ωστόσο και ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να αποφευχθεί το drying αποτέλεσμα.

Βάλε τη βιταμίνη C σε μορφή serum στη ρουτίνα σου

Αν δεν έχεις εντάξει ακόμα την αντιοξειδωτική βιταμίνη C σε μορφή serum στη ρουτίνα σου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Το εν λόγω ενεργό συστατικό συμβάλει στην ομοιόμορφη όψη του δέρματος, μειώνοντας την υπερμελάγχρωση και προσφέροντας μια ασπίδα από παράγοντες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποίησέ την τις πρωινές ώρες μετά το toner σου και εφάρμοσε οπωσδήποτε στη συνέχεια αντηλιακό.

Χρησιμοποίησε ένα προϊόν με ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα εξαιρετικό ενεργό συστατικό για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανομοιόμορφη όψη του δέρματός μας. Ξεκίνα την εισαγωγή της στη ρουτίνα σου σταδιακά, επιλέγοντας ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωσή της όπως ένα serum ή μια κρέμα νυκτός, και εφάρμοσέ την 2-3 φορές την εβδομάδα. Με το πέρασμα του χρόνου, θα μπορείς να τη χρησιμοποιείς καθημερινά, πάντα τις νυχτερινές ώρες και με χρήση αντηλιακού την επόμενη μέρα.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό όλο το χρόνο

Το αντηλιακό είναι το προϊόν που δεν πρέπει να φεύγει ποτέ από τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου, ακόμη και τις μέρες του χειμώνα με συννεφιά. Επίλεξε ένα με δείκτη προστασίας από 30 και πάνω, που μπορεί να σε βοηθήσει στην πρόληψη από προβλήματα όπως ο αποχρωματισμός σημείων του δέρματος, η γήρανση της επιδερμίδας και ο ανομοιόμορφος τόνος. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την ανανέωσή του τακτικά.

Διατήρησε την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη

Η συστηματική ενυδάτωση της επιδερμίδας συμβάλει στην προστασία του δέρματος από παράγοντες που εντείνουν το πρόβλημα του ανομοιόμορφου τόνου. Επίλεξε το προϊόν που θα σου χαρίζει ενυδάτωση ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας σου: αν για παράδειγμα έχεις λιπαρή επιδερμίδα, η πιο ταιριαστή επιλογή είναι ένα ελαφρύ gel ενυδάτωσης, ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, μια πλούσια κρέμα ή και ένα balm είναι ιδανικές λύσεις.

Διάβασε επίσης: 

Οι 6 συνήθειες των γυναικών με τέλειο δέρμα

Τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στη ρουτίνα περιποίησης το φθινόπωρο;

Τελικά πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i