Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer - τι να προσέξεις

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου; pexels

To concealer είναι ένα προϊόν μακιγιάζ που όλες διαθέτουμε στο νεσεσέρ μας, πολλές φορές ωστόσο δεν χρησιμοποιούμε με τον πιο σωστό τρόπο. Φυσικά, δεν είμαστε επαγγελματίες makeup experts, όμως η αλήθεια είναι ότι ένα concealer θέλει ιδιαίτερη διαχείριση για να αποδώσει τα οφέλη που υπόσχεται. Δηλαδή να καλύψει μαύρους κύκλους, σημάδια και δυσχρωμίες που κάνουν το βλέμμα (αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο) να δείχνει, συχνά, εξαιρετικά κουρασμένο.

Και μπορεί να νομίζουμε ότι αρκεί να το εφαρμόσουμε απλά κάτω από τα μάτια για να καλύψουμε μαύρους κύκλους και άλλες δυσχρωμίες, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δεν είναι τόσο απλή η χρήση του. Μάλιστα, χρειάζεται να δώσεις πολλή προσοχή στη σωστή επιλογή απόχρωσης για το δέρμα σου, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου, ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επομένως, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην κατηγορία "concealer" είναι, αρχικά, να βρεις την ιδανική απόχρωση για σένα, που να δείχνει απολύτως φυσική στο δέρμα σου, σαν να μη φόρεσες ποτέ concealer.

Τι πρέπει να προσέξεις:

Αρχικά, πριν από κάθε αγορά, καλό είναι να δοκιμάζεις στο εσωτερικό του καρπού σου την απόχρωση με τη βοήθεια της αισθητικού στο counter, όπως κάνουμε με τα foundations. Ιδανικά, αν μπορείς να το εφαρμόσεις με κάποια μπατονέτα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου, θα ήταν ακόμα πιο βοηθητικό ώστε να επιλέξεις τη σωστότερη απόχρωση για σένα. Έχε στο μυαλό σου σε κάθε περίπτωση ότι το concealer πρέπει να δείχνει φυσικό - ενώ χρειάζεται πολύ καλό blending για να απορροφηθεί σωστά από το δέρμα. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i