Chin strap: Το νέο trend του TikTok μειώνει το διπλοσάγονο;

Οι συνεχείς τάσεις του TikTok υπόσχονται μαγικές θεραπείες για το διπλοσάγονο. Τι ισχύει όμως;

γυναίκα χωρίς διπλοσάγονο istock

Το TikTok βρίθει από ειδικούς στον ύπνο που μοιράζονται τις συμβουλές τους και ειδήμονες που προσφέρουν κορυφαίες συμβουλές για την αποφυγή του καρκίνου. Τώρα, από τα πιο περίεργα hacks ομορφιάς και τελευταίο trend, είναι το chin strap, το να φοράς λουράκι στο πηγούνι για να μειώσεις το διπλοσάγονο.

Μάλιστα οι φανς του chin strap ορκίζονται ότι κρατάει σφιχτά τη γραμμή του σαγονιού, προσφέροντας ένα αποδοτικό λίφτινγκ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επιπλέον, το chin strap έχει αναγορευτεί ως θεραπεία για το ροχαλητό, το τρίξιμο των δοντιών και την υπνική άπνοια.

Διπλοσάγονο: 3+1 τρόποι να το αντιμετωπίσεις άμεσα

@whatwouldlizzydo So supposedly this chin strap works 🔗 under skincare & tools under my åmåz0n #chinstrap #doublechin #chinstraps #chin ♬ original sound - WhatWouldLizzyDo

 

Μπορεί το chin strap να μειώσει το διπλοσάγονο;

Ο Δρ Daniel Barrett, πλαστικός χειρουργός στο Beverly Hills, πρόσφατα απέρριψε την τάση ως ανόητη. "Δεν νομίζω ότι το να φοράς ένα chin strap θα κάνει κάτι στο διπλοσάγωνο. Δεν έχω δει ποτέ μελέτες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν ότι το να φοράς αυτό θα βοηθήσει σε οτιδήποτε". Ο Barrett λέει ότι η πλαστική χειρουργική και η απώλεια βάρους μπορούν να μειώσουν το διπλοσάγονο και όχι ένας ιμάντας.

Chin Strap
istock

Δεν βοηθά στη... λιπογλυπτική, τι κάνει στην υπνική άπνοια;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το chin strap μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, μιας δυνητικά απειλητικής για τη ζωή διαταραχής ύπνου.

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες διακοπές της αναπνοής ή μειωμένη αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι διακοπές μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό ή περισσότερο και μπορεί να συμβούν αρκετές φορές κάθε νύχτα. Αυτές οι διακοπές μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό ή περισσότερο και μπορεί να συμβούν αρκετές φορές κάθε νύχτα. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι το έντονο ροχαλητό.

Η Wendy Troxel, ειδικός στον ύπνο ανάφερε στο Well+Good ότι το chin strap δεν θα σταματήσει αυτά τα συμπτώματα. "Τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν τη χρήση ενός chin strap ως αυτόνομη θεραπεία για την υπνική άπνοια. Η θεραπεία πρώτης γραμμής για την πάθηση είναι η συνεχής θετική πίεση αέρος με μάσκα προσώπου[CPAP", εξήγησε.

Ούτε, φυσικά θα μειώσει το ροχαλητό ή το τρίξιμο των δοντιών (βρουξισμός) - δύο άλλοι ισχυρισμοί στο TikTok.

Τι να κάνεις;

Το καλύτερο είναι να βασίζεσαι σε αποδεδειγμένες από την επιστήμη θεραπείες για τις παθήσεις υγείας. "Τα άτομα που έχουν άπνοια ύπνου ή που ροχαλίζουν τακτικά θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική θεραπεία από έναν επαγγελματία", ανάφερε η ειδικός, προειδοποιώντας ότι η λήψη ιατρικών συμβουλών από το Διαδίκτυο είναι επικίνδυνη.

Τα trends του TikTok που δεν υποστηρίζονται από επιστημονικά δεδομένα ούτε συνιστώνται από επαγγελματίες υγείας μπορεί να προκαλέσουν πραγματική βλάβη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i