5 συμβουλές για την φροντίδα των ξηρών μαλλιών

Η περιποίηση που καλό είναι να ακολουθείς όταν νιώθεις θαμπά και ατίθασα τα μαλλιά σου.

hair iStock

Αν παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα, θαμπά και ατίθασα, σημαίνει ότι υποφέρουν από ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη ενυδάτωσης. Τα ξηρά μαλλιά δεν απορροφούν ούτε συγκρατούν αρκετή υγρασία για να διατηρήσουν την υφή και τη φωτεινότητά τους. Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ξηρών μαλλιών, είναι:

- Η έλλειψη υγρασίας στο περιβάλλον ή όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, προκαλεί ξηρότητα στα μαλλιά, ενώ αυτά έχουν ανάγκη την υγρασία για να παραμείνουν απαλά και ενυδατωμένα.

- Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο ήλιος, ο αέρας, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών, προκαλώντας ξηρότητα.

- Η κακή διατροφή επηρεάζει επίσης την υγεία των μαλλιών. Η έλλειψη θρεπτικών  συστατικών, όπως οι βιταμίνες, ο σίδηρος και τα ωμέγα3 λιπαρά, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά.

- Η συχνή χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling, μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά, κάνοντάς τα ξηρά και ταλαιπωρημένα.

- Οι χημικές επεξεργασίες όπως βαφές, ανταύγειες, και χημικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και φθορά της δομής των μαλλιών, εάν δεν γίνονται από επαγγελματίες με προσοχή και υπευθυνότητα.

Η επίδραση των παραπάνω παραγόντων μπορεί να καταστήσει τα μαλλιά σου ευαίσθητα και ξηρά. Η μόνη λύση για τη διατήρηση της όψης των μαλλιών σου είναι η σωστή φροντίδα τους που περιλαμβάνει την ενυδάτωση, την αποφυγή υπερβολικής θερμότητας και την προστασία από εξωτερικούς παράγοντες. Ας δούμε αναλυτικά, μερικές βασικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα των μαλλιών σου:

1. Η διατροφή είναι σημαντική για την υγιή όψη των μαλλιών. Βεβαιώσου ότι στην διατροφή σου καταναλώνεις αρκετά θρεπτικά συστατικά.

2. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά και να τα κάνει ακόμα πιο ξηρά. Προσπάθησε να μην τα πλένεις πάρα πολύ συχνά.

3. Για την περιποίηση των μαλλιών σου, χρησιμοποίησε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα για ξηρά μαλλιά (σαμπουάν, conditioner, μάσκα, ορό νυκτός, κλπ). Πλύνε τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν, απόφυγε τα σαμπουάν που περιέχουν υπερβολικά δυνατά καθαριστικά στοιχεία και οινόπνευμα, καθώς αυτά μπορεί να ξηράνουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε το Nutritive Bain Satin Riche της Kérastase, ένα πλούσιο σαμπουάν θρέψης μαλλιών που καθαρίζει σε βάθος ενώ ταυτόχρονα  προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και άνεση στα μαλλιά σου.

kerastase

Χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικά ανάλαφρο conditioner, όπως το Lait Vital για έντονη θρέψη των ξηρών μαλλιών με λεπτή έως κανονική τρίχα. 

Επιπλέον, χρησιμοποίησε μια υπερσυμπυκνωμένη, πλούσια μάσκα, όπως η Masquintense Riche, που θρέφει πολύ βαθιά τα μαλλιά με ξηρότητα που έχουν  κανονική έως χονδρή τρίχα.

Εφάρμοσε έναν ορό νυκτός εντατικής θρέψης & αναζωογόνησης, όπως το 8H Magic Night Serum της Kérastase, που προσφέρει άμεση ενυδάτωση και περιποίηση με ανάλαφρο, μη λιπαρό αποτέλεσμα.

4. Οι υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling ξηραίνουν τα μαλλιά γι΄ αυτό πρέπει να αποφεύγεις τη συχνή χρήση τους. Για να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα, χρησιμοποίησε το Lotion Thermique Sublimatrice, ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι για εύκολο ξεμπέρδεμα και styling για τα ξηρά μαλλιά σας με λεπτή έως κανονική τρίχα.

kerastase

5. Κόβε τα μαλλιά σου τακτικά για να αφαιρέσεις τις σπασμένες άκρες τους και να βελτιώσεις την όψη τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i