"Ξεμπέρδεψε" με το styling των σγουρών μαλλιών σου

Ένα εργαλείο styling, άπειρες δυνατότητες για τα μαλλιά μας.

hair iStock

Το styling των μαλλιών μας, αποτελεί μια μορφή τέχνης που μας επιτρέπει να εκφράσουμε την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά μας. Κατά πολλούς, τα κυματιστά και τα σγουρά μαλλιά κρύβουν μεγαλύτερες προκλήσεις και λιγότερες επιλογές στο χτένισμα. Εδώ διαφωνούμε κάθετα. Είτε έχεις σγουρά, σπαστά ή κυματιστά μαλλιά, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για μοναδικές και όμορφες εμφανίσεις.

Ας εξερευνήσουμε όμως τις βασικές αρχές του styling μαλλιών σε μια προσπάθεια να σου παρέχουμε συμβουλές και τεχνικές για να πετύχεις μια γκάμα στυλ, είτε ισιώνοντας – και άρα χρησιμοποιώντας σίδερο ισιώματος μαλλιών – είτε αγκαλιάζοντας και ενισχύοντας τις φυσικές σου μπούκλες.

steampod

Αγκαλιάζοντας τη φυσική σου ομορφιά: Σγουρά και κυματιστά μαλλιά

Τα σγουρά και κυματιστά μαλλιά κατέχουν μια όμορφη και μοναδική υφή που μπορεί να φορμαριστεί με διάφορους τρόπους. Προκειμένου να βελτιώσεις τους φυσικούς σου κυματισμούς, ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα προϊόν που ενισχύει τις μπούκλες σε βρεγμένα μαλλιά. Τρίψε τα μαλλιά σου με τα δάχτυλά ακολουθώντας τη φυσική ροή της μπούκλας και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε σεσουάρ, ιδανικά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Εάν προτιμάς πιο ξεκάθαρες και τονισμένες μπούκλες, χρησιμοποίησε ένα κυλινδρικό σίδερο ισιώματος μαλλιών. Κράτησε το σίδερο κάθετα και τύλιξε τα μαλλιά γύρω από το στέλεχος, αφήνοντας τις άκρες έξω για μια πιο φυσική εμφάνιση. Άφησε τα μαλλιά μετά από λίγα δευτερόλεπτα και επανάλαβε μέχρι να κατσαρώσουν όλα.

Για να πετύχεις χαλαρούς κυματισμούς, χρησιμοποίησε ένα παραδοσιακό σίδερο ισιώματος μαλλιών και στρίψε μικρά τμήματα μαλλιών γύρω από το στέλεχός του, κρατώντας τα για λίγα δευτερόλεπτα πριν τα ελευθερώσεις. Ξεχώρισε και ανακάτεψε με τα δάχτυλά τα μαλλιά σου για μια πιο χαλαρή εμφάνιση.

Δημιούργησε κομψά στυλ με ισιωτικό μαλλιών με ατμό

Αν θέλεις να προσθέσεις όγκο ή να δημιουργήσεις μια πιο λαμπερή εμφάνιση, το ισιωτικό μαλλιών με ατμό, μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο εργαλείο. Για να δημιουργήσεις όγκο, χρησιμοποίησε τη συσκευή, ανασηκώνοντας τμήματα μαλλιών κοντά στη ρίζα και τραβώντας την απαλά μακριά. Έτσι δημιουργείς μια ελαφριά κάμψη στις ρίζες.

Για κομψή και ίσια εμφάνιση, ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι σε στεγνά μαλλιά. Χρησιμοποίησε το ισιωτικό μαλλιών με ατμό για ομαλή, ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Ξεκίνα με μικρά τμήματα μαλλιών και πέρνα το ισιωτικό από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, ασκώντας απαλή πίεση και ισιώνοντας τα μαλλιά καθώς προχωράς.

Για να προσθέσεις μια πινελιά γοητείας, δημιούργησε απαλούς κυματισμούς χρησιμοποιώντας το ισιωτικό για να κατσαρώσεις τις άκρες των μαλλιών σου. Κρατώντας το κάθετα, τύλιξε τις άκρες των μαλλιών γύρω από το στέλεχος, αφήνοντας τις ρίζες έξω. Άφησε τα μαλλιά μετά από λίγα δευτερόλεπτα και επανάλαβε μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόλις πετύχεις το στυλ που επιθυμείς, ολοκλήρωσε την ιεροτελεστία με μια ελαφριά λακ για να σταθεροποιηθεί η φόρμα. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον λάμψη με μια μικρή ποσότητα κρέμας styling ή ορού, εστιάζοντας στις άκρες των μαλλιών.

Ανάλογα με το στυλ που θέλεις να εκφράσεις, οι δυνατότητες είναι πολλές και ποικίλες. Και με το μοναδικό Steampod της L’Oréal Professionnel, οι εφαρμογές γίνονται ευκολότερες από ποτέ, διατηρώντας την υγεία και την ζωντάνια των μαλλιών σου. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσεις τι θέλεις για απόψε. ‘Ίσια ή Σγουρά;

steampod

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i