5 τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες καπνιστή

Kαι να αποκτήσεις μια πιο νεανική εμφάνιση.

Ρυτίδες καπνιστή iStock

Αν καπνίζεις εδώ και χρόνια, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως δείχνεις ολοένα και μεγαλύτερη από τις συνομήλικες σου, που δεν καπνίζουν. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές που δημιουργούνται γύρω από το στόμα, τις λεγόμενες ρυτίδες καπνιστή, που "κλέβουν" από την εμφάνισή σου τη φρεσκάδα της. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι είναι και -το σημαντικότερο- πώς μπορείς να τις μειώσεις:

Τι είναι οι ρυτίδες καπνιστή;

Οι ρυτίδες καπνιστή είναι στην ουσία ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες εμφανίζονται γύρω από τα χείλη εξαιτίας των διαρκών και επαναλαμαβανόμενων συσπάσεων των μυών του στόματος και των χειλιών.

5 τρόποι να μειώσεις τις ρυτίδες καπνιστή

1. Φρόντισε για την καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

H αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι πάντα πιο ευεπίφορη στο σχηματισμό ρυτίδων. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να τη διατηρείς καλά ενυδατωμένη εφαρμόζοντας πρωί και βράδυ μια κρέμα.

Αρωγοί στην προσπάθειά σου να μειώσεις τις ρυτίδες καπνιστή θα γίνουν το υαλουρονικό οξύ που "γεμίζει" την επιδερμίδα, αλλά και η ρετινόλη, που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για μια πιο λεία και νεανική όψη.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

ΥΓΕΙΑ Πεμ, 17 Οκτ 2024

Σχιζοφρένεια: Μάθαμε από πού ακούνε φωνές όσοι πάσχουν

Η έρευνα των επιστημόνων σχετικά με τις φωνές που ακούνε οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια αποκαλύπτει νέες πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας. Καθώς οι επιστήμονες μελετούν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ενδέχεται να κατανοήσουν καλύτερα τη σύνθεση των ακουστικών ψευδαισθήσεων.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i