"Save the day": Το viral lifestyle hack που σου φτιάχνει τη μέρα σε μόλις 10'

Ένα υγιεινό lifestyle hack που θα σε βοηθήσει να δεις αλλιώς τη ζωή.

pexels pexels

Υπάρχει μια νέα τάση στο Tik Tok, που έχει γίνει viral σε σύντομο χρονικό διάστημα, και έχει δημιουργηθεί από την lifecoach, Trina Menz. Αυτή η νέα τάση ονομάζεται "Save the day", δηλαδή "Σώσε τη μέρα", και έχει ως σκοπό να προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι είναι ακριβώς το "Save the day"

Κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής, πολυάσχολης ή τετριμμένης ημέρας, αφιέρωσε μόλις 10 λεπτά για να κάνεις κάτι ευχάριστο ώστε να αλλάξεις τη μέρα σου και να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Η Merz απαρίθμησε παραδείγματα όπως το να τηλεφωνήσει στη μαμά της και να πάει μια βόλτα ή να φτιάξει ένα νόστιμο γεύμα, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ακόμα πιο απλό φτιάχνοντας ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ ή να διαβάζοντας μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο στο μεσημεριανό σου διάλειμμα. "Υπάρχουν ειλικρινά τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να σώσεις τη μέρα και δεν χρειάζεται να είναι μια τεράστια δέσμευση χρόνου", είπε.

Από τότε που η ιδέα της Merz έγινε viral, πολλοί αφομίωσαν τη νέα τάση δημιουργώντας το δικό τους "save the day", ώστε να αφιερώσουν έστω και λίγο χρόνο σε κάτι που πραγματικά τους αρέσει και τους χαλαρώνει, κάτι που μπορείς πολύ απλά να κάνεις και εσύ. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να σώσεις τη μέρα σου, αλλά το θέμα είναι να είσαι προσεκτική και να κάνεις κάτι για να τονώσεις τη διάθεσή σου, ώστε να νιώθεις πιο ευτυχισμένη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τα θετικά της νέας τάσης

#1. Βοηθά στο να εστιάζεις σε ό,τι αγαπάς

Μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις παύση και επαναφορά στη μέση της ημέρας, όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που διεκδικούν την προσοχή σου, εστιάζοντας εκ νέου το χρόνο και την ενέργειά σου σε αυτό που χρειάζεσαι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

#2. Νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα απλά πράγματα της ζωής

Απλές δραστηριότητες όπως ένας περίπατος, η απόλαυση ενός ζεστού ροφήματος ή η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την προοπτική σου σε δύσκολες ημέρες. Η τάση "Save the Day" ξεχωρίζει για την απλότητά της, υπενθυμίζοντάς σου ότι η προτεραιότητα στην προσωπική ευημερία είναι ζωτικής σημασίας.

#3. Θέτεις προτεραιότητες

Εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ζωής και γενικότερα του άγχος και της βιασύνης, βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Με αυτή την τάση μπορείς να κάνεις κάτι όμορφο για σένα χωρίς να χάσεις πολύ χρόνο.

#4. Σε προετοιμάζει για τις δύσκολες μέρες

Κάθε πράξη αυτοφροντίδας, όσο μικρή κι αν είναι, δημιουργεί ένα σημαντικό αποτέλεσμα στη συνολική σου ευημερία. Όταν αφιερώνεις λίγο χρόνο για να βγεις έξω για μια βόλτα, μπορεί να διαπιστώσεις ότι αυτό όχι μόνο αναζωογονεί το σώμα σου, αλλά καθαρίζει και το μυαλό σου, επιτρέποντας μια νέα προοπτική για τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζεις.

Διάβασε επίσης:

Αναπληρώνεις τον ύπνο σου το Σαββατοκύριακο; Αν όχι, αυτός είναι ένας λόγος για να αλλάξεις γνώμη

Πώς να σταματήσεις την γκρίνια σύμφωνα με την ψυχολόγο

Στα 20, τα 30, τα 40: Πώς η ηλικία μιας γυναίκας διαμορφώνει τον χαρακτήρα της

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i