Νιώσε άλλος άνθρωπος με 3 κινήσεις

Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βρεις την εσωτερική σου δύναμη και θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να νιώσεις άλλος άνθρωπος!

γυναίκα με δύναμη που γίνεται άλλος άνθρωπος istock

Νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετή ενέργεια; Ίσως να βρίσκεσαι στη μέση μιας... ενεργειακής κρίσης. Για να νιώσεις άλλος άνθρωπος κάνε αυτές τις 3 κινήσεις.

Τι ακριβώς είναι η ενέργεια; Η ικανότητα του σώματος να παράγει εργασία –οποιουδήποτε είδους- και προέρχεται από την τροφή που καταναλώνεις. Όμως η ενέργεια δεν είναι κάτι σωματικό μόνον, καθορίζεται και από τη συναισθηματική σου κατάσταση, τη συνολική αίσθηση ευεξίας και την ικανοποίηση που νιώθεις στη ζωή σου.

Πώς θα έχω ενέργεια; 8 φυσικοί τρόποι για τόνωση!

3 κινήσεις για να νιώσεις άλλος άνθρωπος

Το κλειδί για να μεγιστοποιήσεις την ενέργειά σου είναι να γεμίσεις τη "δεξαμενή" της με θετικά "καύσιμα". Ξεκίνα με αυτές τις εγγυημένες στρατηγικές:

1. Ασκήσου

Μπορεί να σκεφτείς "Μα καλά, είναι η απάντηση σε όλα πια;" (πάντως, σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, καταπολεμά το στρες, ενισχύει το μεταβολισμό, αποτρέπει τις ασθένειες και λοιπά). Η επίδρασή της στην ενέργεια πάντως είναι αναμφισβήτητη.

Όταν ασκείσαι, το σώμα στέλνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και τους μυς, πράγμα που προκαλεί μεγαλύτερη εγρήγορση. Ακόμα και μια πεντάλεπτη βόλτα ή λίγο ελλειπτικό αρκούν!

Επίσης, η άσκηση προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες έχουν αντικαταθλιπτική και αναλγητική δράση. Μπορούν επίσης να σε κάνουν πιο ενεργητική και ευδιάθετη.

2. Κοιμήσου αρκετά

Κοιμήσου εφτά με οχτώ ώρες τη νύχτα και θα νιώσεις άλλος άνθρωπος. Ο ύπνος:

  • Επανορθώνει τους ιστούς και τους μυς: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες που βοηθούν στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των μυών. Αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της φθοράς από την άσκηση και άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Ο ύπνος βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας μας πιο ανθεκτικούς στις ασθένειες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια και άλλα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Ρυθμίζει τα ορμονικά επίπεδα: Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση πολλών ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της λεπτίνης, της γρελίνης και της κορτιζόλης. Αυτές οι ορμόνες ελέγχουν την όρεξη, τη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας και άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες.
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, να μάθουμε νέα πράγματα και να θυμόμαστε πληροφορίες.
  • Ενισχύει τη δημιουργικότητα: Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Βελτιώνει τη συναισθηματική ρύθμιση: Ο ύπνος βοηθά στη ρύθμιση των συναισθημάτων μας και μας κάνει πιο ανθεκτικούς στο στρες. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, είμαστε πιο πιθανό να νιώθουμε ευερεθιστοί και αγχωμένοι.

3. Χαλάρωσε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα

Λίγο στρες μπορεί να είναι αναζωογονητικό, αλλά το υπερβολικό ρουφά και τα σωματικά και τα πνευματικά σου αποθέματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χαλαρώσεις τα εγκεφαλικά σου κύματα.

Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου μπορεί να συμβεί σε διαφορετικές συχνότητες κυμάτων και αυτές οι συχνότητες αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του μυαλού σου και πόσο συντονισμένη είσαι με τον έξω κόσμο. Οι υψηλές συχνότητες κυμάτων σημαίνουν ότι είσαι σε εγρήγορση και σκέφτεσαι, και οι χαμηλές συχνότητες κύματος σημαίνουν ότι είσαι ήρεμη και όχι τόσο γνωστικά ενεργή. Ας δούμε κάθε συχνότητα κύματος.

  • Βήτα: Ως ενήλικες, περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας σε κατάσταση βήτα υψηλής συχνότητας, σκεπτόμενοι και επεξεργαζόμενοι συνειδητά τα ερεθίσματα γύρω μας χρησιμοποιώντας το νεοφλοιό μας.
  • Άλφα: Όταν επιβραδύνουμε τη σκέψη μας και αρχίζουμε να συντονίζουμε τα αισθητηριακά ερεθίσματα, μπαίνουμε σε κύματα άλφα χαμηλότερης συχνότητας όπου βρισκόμαστε σε μια ευφάνταστη κατάσταση που μας βοηθά να μαθαίνουμε και να διατηρούμε νέες πληροφορίες.
  • Θήτα: Η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μας επιβραδύνεται έως ότου είμαστε σχεδόν μισοκοιμισμένοι, με το συνειδητό μυαλό να είναι ξύπνιο ενώ το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν ύπνου. Το συνειδητό και το υποσυνείδητο μυαλό δεν είναι πλέον διαχωρισμένα.
  • Δέλτα: Το Δέλτα είναι η χαμηλότερη συχνότητα κύματος και εμφανίζεται όταν κοιμόμαστε βαθιά.
     

Για να αλλάξεις τα εγκεφαλικά σου κύματα και να ηρεμήσεις εστίασε την προσοχή σου στον χώρο που καταλαμβάνεις, τόσο στον φυσικό χώρο που καταλαμβάνει το σώμα σου όσο και στον χώρο του δωματίου στο οποίο βρίσκεσαι.

Μπορείς να το κάνεις αυτό με μια τεχνική από πάνω προς τα κάτω, όπου ξεκίνα εστιάζοντας πρώτα στο κεφάλι και στη συνέχεια μετακινώντας την προσοχή σου κάτω από το σώμα σου, μέχρι να φτάσεις στα πόδια σου. Στη συνέχεια, νιώσε τον χώρο που καταλαμβάνει το σώμα σου στο σύνολό του και, τέλος, τον χώρο του δωματίου στο οποίο βρίσκεσαι.

Ένα τρικ για να ανανεώσεις την πεσμένη ενέργειά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i