4 κλισέ για τις σχέσεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα

Όλοι έχουμε ακούσει από τη μαμά και τη γιαγιά μας κάποια κλισέ για τις σχέσεις. Κάποια από αυτά όμως ισχύουν, ακόμη και σήμερα!

ζευγάρι και κλισέ istock

Είσαι σε σχέση. Τρεις είναι οι προοπτικές. Τα πάτε καλά, μέτρια ή άσχημα. Αλλά εάν θέλεις να οδεύσεις με επιτυχία το μονοπάτι των σχέσεων τότε δες ποια κλισέ ισχύουν ακόμη.

Μπορεί η επιστήμη να εξηγήσει γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

1. Μην συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου πριν το γάμο

Οι έρευνες δείχνουν ότι αν αποφασίσεις να συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου, αλλά το όνειρό σου πάντα ήταν να ντυθείς νυφούλα, πιθανότατα να μην το πραγματοποιήσεις, αφού το έτερον ήμισυ δύσκολα θα πάρει την απόφαση να σου κάνει πρόταση υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό μάλιστα ενδέχεται να μετατρέψει τη σεξουαλική σας ζωή σε λιγότερο ικανοποιητική, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Πριν κάνεις ένα τέτοιο βήμα, φρόντισε να έχεις έναν πολύ σοβαρό δεσμό.

2. Μη ζηλεύεις τις σχέσεις των άλλων

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η σχέση τους είναι ιδανική, μόνο και μόνο επειδή επιμένουν να τη συγκρίνουν με άλλες που φαινομενικά φαίνονται καλύτερες. Στην πραγματικότητα όλοι έχουν προβλήματα – απλώς κάποια ζευγάρια τα κρύβουν καλύτερα.

3. Μην κοιμηθείς μαζί του από το πρώτο ραντεβού

Το σεξ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει και στους δυο σας μεγάλη συναισθηματική πίεση. Κι όσο κι αν δε σου αρέσει, δεν παύει να ισχύει η άποψη ότι οι γυναίκες που κοιμούνται με κάποιον από το πρώτο ραντεβού, δεν είναι "για σπίτι". Με απλά λόγια: αν σε θέλει πραγματικά θα περιμένει λιγάκι!

4. Ο γάμος σκοτώνει το σεξ

Σε μια μακρόχρονη σχέση το σεξ βελτιώνεται. Καθώς ο ένας μαθαίνει καλύτερα το σώμα του άλλου, υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά και ανταπόκριση. Η σιγουριά δεν παραπέμπει απαραίτητα σε κάτι πληκτικό. Η οικειότητα φέρνει βαθύτερο δέσιμο και μεγαλύτερη θέληση να ανακαλύψετε μαζί νέα μονοπάτια στο θέμα του σεξ, που θα κρατήσουν και τους δυο ικανοποιημένους.

5. Αν τον αγαπάς, άστον να φύγει

Φανταστική ιδέα αλλά όταν χωνέψεις ότι δε σε θέλει πια θα καταλάβεις γιατί θα πρέπει να κάνεις στην άκρη και να τον ξεπεράσεις από το να περιμένεις να επιστρέψει.

Tα ρομαντικά κλισέ που μας έδειξαν οι ταινίες, μπορεί να μην είναι τελικά και πολύ κλισέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i