Οι celebrities που έπαιρναν Ozempic και έχουν μιλήσει γι'αυτό

H νέα "επιδημία" των Χολιγουντιανών αστέρων!

celebrities

Το Ozempic είναι ενέσιμο φαρμακευτικό προϊόν και περιέχει τη δραστική ουσία σεμαγλουτίδη. Η ουσία αυτή έχει την ικανότητα να διεγείρει το σώμα ώστε να παράγει περισσότερη ινσουλίνη, γι' αυτό και χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 15 χρόνια για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πλέον, έπειτα από κλινικές δοκιμές, η σεμαγλουτίδη έχει λάβει έγκριση και χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Αυτό συμβαίνει διότι επηρεάζει συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την όρεξη και δίνουν σήματα κορεσμού. Η τυπική δόση για απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη από εκείνη για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, φτάνοντας τα 2,4 mg εβδομαδιαίως.

Οι παρενέργειες του Οzempic

Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει κάποιες παρενέργεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το "Ozempic" και άλλα σκευάσματα που περιέχουν τη συγκεκριμένη δραστική ουσία δεν έχουν σχεδιαστεί για την απώλεια βάρους, αλλά για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Παρ' όλα αυτά, χρησιμοποιούνται και για αυτόν τον σκοπό.

Οι παρενέργειες μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες, όπως γαστρεντερικές διαταραχές, έως σοβαρές, όπως χολολιθίαση και παγκρεατίτιδα. Επιπλέον, υπάρχουν αντενδείξεις για άτομα που δεν πληρούν τα ανθρωπομετρικά κριτήρια, για γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, για εγκύους και θηλάζουσες, καθώς και για άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του θυρεοειδούς.

Οι διάσημοι που εξομολογήθηκαν ότι έπαιρναν Ozempic

#1. Kelly Osbourne

Η Kelly Osbourne ανήκε στην κατηγορία ατόμων που ήταν αρκετά επιφυλακτικοί με το σκεύασμα. Στο πρόσφατο podcast επεισόδιο όμως όπου εμφανίστηκε, στο "The Osbournes Podcast" μίλησε ανοιχτά για το Ozempic αλλά και για τη στάση της που άλλαξε ριζικά.

"Έκανα ορισμένα σχόλια για το συγκεκριμένο φάρμακο όπου ανέφερα πως το 50% μερικών ατόμων είναι υπέρ, και το άλλο μισό είναι κατά", είπε αρχικά. "Η άποψή μου ήταν παρόμοια με αυτή των ατόμων που δεν ήταν υπέρ του φαρμάκου. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισα έναν άνθρωπο που έχασε βάρος χάρη σε αυτό το σκεύασμα και του άλλαξε τη ζωή".

"Σε ορισμένους ανθρώπους πραγματικά τους άλλαξε τη ζωή και σε συνδυασμό με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία, κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους. Μετά από αυτά τα άτομα, η άποψή μου για το συγκεκριμένο σκεύασμα άλλαξε. Αν υπάρχει μια αγωγή εκεί έξω που μπορεί πράγματι να βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν βάρος, γιατί πρέπει να είναι τόσο κατακριτέο;", δήλωσε η Osbourne.

"Τα άτομα που το μισούν είναι εκείνοι που κρυφά το χρησιμοποιούν ή νευριάζουν που δεν έχουν τα χρήματα να το αποκτήσουν. Δυστυχώς είναι ένα πολύ ακριβό φάρμακο και θα συνεχίσει να είναι γιατί δουλεύει", πρόσθεσε.

Ακόμη η ίδια εξομολογήθηκε πως όσο ήταν έγκυος στον γιο της, αντιμετώπισε διαβήτη. Βέβαια δεν επιβεβαίωσε αν έχει πάρει ή όχι το συγκεκριμένο σκεύασμα. Σε προηγούμενη ανάρτησή της αποκάλυψε την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της ύστερα από επέμβαση στο στομάχι για να χάσει βάρος.

#2. Sharon Osbourne

H Sharon Osbourne, που είναι η μητέρα της Kelly Osbourne, αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε το φάρμακο παρά το γεγονός πως στην αρχή το κατέκρινε και δηλώνει επιτέλους ευτυχισμένη με την εμφάνισή της.

#3. Rebel Wilson

H Rebel Wilson, μίλησε στους "Sunday Times" ανακοινώνοντας πως χρησιμοποίησε Ozempic και μοιράστηκε την εμπειρία της. "Για κάποια σαν και εμένα που μπορεί να έχει απερίγραπτη όρεξη για γλυκά, ένα τέτοιο φάρμακο είναι πολύ καλό", είπε η ίδια τονίζοντας πως έκανε τις ενέσεις για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φάρμακο με στόχο τη βελτίωση της γονιμότητάς της. Ο γυναικολόγος της την είχε συμβουλέψει να χάσει βάρος, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για μια πιο ομαλή διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

"Πιστεύω βαθιά πως οι νεαρές γυναίκες δεν θα πρέπει να παθαίνουν ψύχωση με το σώμα τους και να προσπαθούν να μοιάσουν με Victoria’s Secret μοντέλα, απλά πρέπει να είναι ο εαυτός τους. Ξέρω βέβαια ότι έχω μια πολύπλοκη σχέση με το φαγητό".

Από τη στιγμή που σταμάτησε τη χρήση του σκευάσματος και απέκτησε το μωρό της μέσω παρένθετης μητέρας, δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ. "Είμαι πλέον χαρούμενη με το σώμα μου, παραμένει με καμπύλες" είπε η Wilson προσθέτοντας πως πλέον έχει μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό.

#4. Oprah

Η Oprah Gail Winfrey μίλησε ανοιχτά για τη δική της μάχη με το body shaming, το οποίο αντιμετώπιζε για δεκαετίες από τον Τύπο και το κοινό. Παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε φάρμακα αδυνατίσματος για να χάσει το περιττό βάρος, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιο συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποίησε. Ωστόσο οι υποψίες όλων πηγαίνουν στο Ozempic, κάτι που η ίδια δεν αποκλείει.

#5. Amy Schumer

Η ηθοποιός Amy Schumer επίσης έχει παραδεχθεί πως έχει χρησιμοποιήσει Οzempic αλλά ένιωθε άρρωστη όταν το έπαιρνε.

#6. Kate Winslet

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Kate Winslet, είναι μία από τις πολλές διασημότητες που μίλησαν ανοιχτά στο περιοδικό The New York Times κατά του Ozempic, χαρακτηρίζοντάς το ως "τρομερό".

#7. Lottie Moss

Η μικρότερη αδελφή της Kate Moss, Lottie Moss, είπε ότι έπαθε επιληπτική κρίση, αφού πήρε υψηλή δόση του Ozempic για δύο εβδομάδες.

Το φάρμακο την αρρώστησε, ενώ είπε ότι δεν μπορούσε να πιει νερό ή να φάει χωρίς να γίνει χειρότερα. Η Lottie Moss, ήταν 60 κιλά αρχικά, μετά την πρώτη ένεση έφτασε στα 57 και μετά τη δεύτερη στα 54.

Το νεαρό μοντέλο συμβουλεύει τον κόσμο να μείνει μακριά από το φάρμακο αυτό, καθώς -όπως λέει- το γεγονός αυτό αποτελεί μια από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της. Η νεαρή όντας ενταγμένη στη βιομηχανία της μόδας και πάντα στη σκιά της αδερφής της, Kate Moss, εξομολογήθηκε πως από την αρχή της καριέρας της αισθανόταν πίεση σε σχέση με το σώμα της. Μάλιστα σε τελευταία προσπάθεια να συμμετέχει σε επερχόμενη επίδειξη μόδας, δέχτηκε αρνητικά σχόλια για το σώμα της κι έτσι στράφηκε προς το φάρμακο αυτό.

#8. Stephen Fry

Ο Stephen Fry είναι ο τελευταίος διάσημος που παραδέχεται πως έχει χρησιμοποιήσει το Οzempic ως φάρμακο για το αδυνάτισμα, τονίζοντας όμως πως οι πολύ άσχημες παρενέργειές τους τον υποχρέωσαν να το σταματήσει. Ο κωμικός ηθοποιός από τη Βρετανία είπε ότι ενώ τα αποτελέσματα ήταν "εκπληκτικά", το φάρμακο για το αδυνάτισμα τον έκανε να αισθάνεται άρρωστος. "Έκανα εμετό πέντε φορές την ημέρα" παραδέχθηκε ο 66χρονος που χρησιμοποίησε γνωστό φάρμακο για το αδυνάτισμα από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Όπως λέει ο Φράι, στην αρχή νόμιζε ότι τα αποτελέσματα ήταν "εκπληκτικά". "Την πρώτη εβδομάδα περίπου, σκεφτόμουν, ‘Αυτό είναι εκπληκτικό. Όχι μόνο δεν θέλω να φάω, δεν θέλω κανένα αλκοόλ κανενός είδους. Αυτό θα είναι υπέροχο", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο podcast του River Café Table 4. Σύντομα όμως, αναγκάστηκε να το σταματήσει καθώς άρχισε να αισθάνεται "ολοένα και πιο άρρωστος". "Άρχισα να νιώθω άρρωστος και άρχισα να χειροτερεύω όλο και περισσότερο", είπε. "Έκανα κυριολεκτικά εμετό τέσσερις, πέντε φορές την ημέρα και σκέφτηκα, ‘δεν μπορώ να το κάνω αυτό’".

Ο ηθοποιός είπε ότι βρισκόταν στην Αμερική την εποχή που έμαθε για το Οzempic, πολλά χρόνια πριν. "Ήμουν από τους πρώτους που πήραν αυτά τα φάρμακα για το αδυνάτισμα. Έτυχε να βρίσκομαι στην Αμερική, είχα διαβάσει γι' αυτό και ρώτησα τον γιατρό μου, και μου είπε, "νομίζω ότι μπορώ να σου φέρω λίγο"", είπε ο Φράι. Σύμφωνα με τη Mirror, ο Φράι ζύγιζε πάνω από 145 κιλά τον Απρίλιο του 2019. Μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους, είχε χάσει περίπου 35 κιλά.

Διάβασε επίσης:

Τα φυσικά "Ozempic": Οι καλύτερες εναλλακτικές για τη μείωση της όρεξης

Wegovy και Ozempic: Μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση;

Εye yoga: Η άσκηση που κάνει ο Paul McCartney για να μη φοράει γυαλιά

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i