5 λόγοι για να εντάξεις τη ρετινόλη στη beauty ρουτίνα σου το φθινόπωρο

Το ενεργό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου.

Skincare iStock

Η επιστροφή στην πόλη και την καθημερινή μας ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη αφορμή για έναν ανασχεδιασμό και της beauty ρουτίνας μας, η οποία με την έλευση του φθινοπώρου σηκώνει δραστικές αλλαγές. Μια νέα ενυδατική κρέμα με λίγο πιο πλούσια υφή, ένα πλούσιο cleansing balm για το καθιερωμένο double cleansing της επιδερμίδας μας, αλλά και διαφορετικά ενεργά συστατικά για να ανταποκρίνονται στις πολλαπλές ανάγκες μας όσο η θερμοκρασία πέφτει.

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος του χρόνου για να εντάξεις στη ρουτίνα σου τη ρετινόλη, το ενεργό συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου συμβάλλοντας στην αντιγήρανση, αλλά και την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ακμή και η θαμπή όψη. Ακολουθούν πέντε λόγοι για να επενδύσεις σε αυτή, ανανεώνοντας τον τρόπο με τον οποίο φροντίζεις το δέρμα σου.

Ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων

Το ρετινόλη επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσεις το δέρμα σου μετά την έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού.

Αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση

Οι κηλίδες από τον ήλιο, οι φακίδες και ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας που προκαλούνται από τον ήλιο το καλοκαίρι μπορούν να μειωθούν με τη χρήση ρετινόλης. Βοηθά να ξεθωριάσουν οι σκούρες κηλίδες και στην απόκτηση ομοιόμορφου τόνου δέρματος καθώς μπαίνει το φθινόπωρο.

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου

Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Με τον καιρό να γίνεται πιο ψυχρός, είναι η κατάλληλη στιγμή να διορθώσεις τη ζημιά που έχει προκληθεί από τον ήλιο και να ενισχύσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου.

Προετοιμάζει το δέρμα για τον χειμώνα

Χρησιμοποιώντας ρετινόλη το φθινόπωρο, βοηθάς στη θωράκιση της επιδερμίδας σου, καθιστώντας την πιο ανθεκτική στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Ενισχύει το δέρμα και το βοηθά να συγκρατεί την υγρασία, αποτρέποντας την ξηρότητα και τον ερεθισμό.

Λειτουργεί καλύτερα με λιγότερη έκθεση στον ήλιο

Η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε τα χαμηλότερα επίπεδα UV το φθινόπωρο μειώνουν τον κίνδυνο ερεθισμών και ηλιακών βλαβών. Είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσεις ή να αυξήσεις τη χρήση της καθώς περνάς λιγότερο χρόνο στον ήλιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i