SNEAK PREVIEW | Η Ανθή Σαλαγκούδη μιλάει ανοιχτά για τα υπερφαγικά επεισόδια, την ψυχοθεραπεία και τη σχέση της με τον Κοσμά Κουμιανό

Το Cover Girl του SHAPE Σεπτεμβρίου '24 ποζάρει στο ρινγκ για τον φακό του Κοσμά Κουμιανού.

Ανθή Σαλαγκούδη

Όσο αμέτρητα κι αν είναι τα χτυπήματα που έχει δεχθεί κάτω από τη ζώνη, όσα νοκ άουτ κι αν έχει ζήσει, η δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη έμαθε να πέφτει και να σηκώνεται ξανά πιο δυνατή. 

Για το εξώφυλλο του SHAPE Σεπτεμβρίου '24, η Ανθή φωτογραφήθηκε σε ένα δυναμικό concept, στο Zambidis Fitness Club στο ΟΑΚΑ, πόζαρε στον φακό του αγαπημένου της Κοσμά Κουμιανού και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη διευθύντρια του SHAPE Αλεξάνδρα Παπαδάκη. 

Ανθή Σαλαγκούδη

Διάβασε εδώ μερικά αποσπάσματα από το interview της Ανθής Σαλαγκούδη στο SHAPE Σεπτεμβρίου '24 που κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 6 Σεπτεμβρίου!

- Προσέχεις τη διατροφή σου;

Επειδή, δυστυχώς, δεν είμαι από τις τυχερές που ό,τι και όσο και να φάνε δεν παίρνουν γραμμάριο, αναγκαστικά προσέχω τη διατροφή μου. Αλλά επειδή μου αρέσει και το καλό φαγητό και δεν μπορώ να τρέφομαι μόνο με μαρούλια, προσέχω παρά πολύ με την ποσότητα. Ειδικά αν το παρακάνω μια μέρα, την επόμενη θα είμαι πολύ προσεκτική με το τι θα καταναλώσω.

- Έχεις βιώσει βουλιμικά ή ανορεξικά επεισόδια;

Για αρκετό διάστημα πάλευα με υπερφαγικά επεισόδια και δεν μπορούσα να βρω την ισορροπία στη διατροφή μου. Κι αυτό, αν ξεκινήσει, γίνεται ένας φαύλος κύκλος και σε "καταπίνει". Η δική μου ιστορία με τις διατροφικές διαταραχές ξεκίνησε στην εφηβεία και έγινε πιο έντονο κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων εξετάσεων. Και ενώ για αρκετά χρόνια το είχα σε καταστολή και κατάφερα να το τιθασεύσω, το Survivor και οι συνθήκες πείνας που αντιμετώπισα εκεί μου το πυροδότησαν ξανά. Μετά από αυτή την εμπειρία απευθύνθηκα σε ειδικό και έτσι κατάφερα να βελτιώσω τη σχέση μου με το φαγητό.

Ανθή Σαλαγκούδη

Μπούστο HeatGear Rib, UNDER ARMOUR

 

- Ποια υπήρξε η πιο δύσκολη στιγμή στη διαδρομή της ζωής σου μέχρι σήμερα;

Όταν έκανα τη μετάβαση από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και αντιμετώπισα πολύ άσχημες επαγγελματικές συμπεριφορές και ανθρωποφαγία.

- Έχεις κάνει ή κάνεις ψυχοθεραπεία;

Πρωτοξεκίνησα ψυχοθεραπεία στα 25 μου, όταν είχαν εμφανιστεί κάτι περίεργα εξανθήματα και η ομοιοπαθητικός μου τότε μου είχε πει ότι οφείλεται σε ψυχοσωματικούς παράγοντες. Έτσι, άρχισα να το ψάχνω περισσότερο και κατέληξα στην ψυχοθεραπεία. Έχω κάνει αρκετά χρόνια συστημική ψυχοθεραπεία, αλλά πλέον έχω μεταπηδήσει στη γνωσιακή συμπεριφοριστική και νιώθω ότι με βοηθά περισσότερο να αντιμετωπίζω το παρόν και τις καταστάσεις χωρίς να κάνω συνεχώς αναγωγές στο παρελθόν.

Ανθή Σαλαγκούδη

Μπούστο HeatGear Rib, κολάν Vanish Elite Vent Ankle Leg, sneakers Phantom 4,
όλα UNDER ARMOUR

 

- Τι σου άφησε η συμμετοχή σου στο Survivor το 2021;

Σίγουρα μια πολύ κακή σχέση με το φαγητό και αρκετά memes που θα ήθελα να ξεχάσω, αλλά και την αίσθηση ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αν και στην πραγματική ζωή έχω βιώσει πολύ πιο ζόρικες καταστάσεις και δεν το έβαλα κάτω.

- Έχεις τοποθετηθεί ανοιχτά κατά καιρούς σε λεκτικές επιθέσεις και σε επαγγελματικό bullying που έχεις δεχθεί. Σε ποιες περιπτώσεις θεωρείς ότι πρέπει να ορθώνεις ανάστημα;

Όταν προσβάλλουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά σου, όταν υποτιμούν τη δουλειά σου για την οποία κοπιάζεις και αγωνίζεσαι, όταν δε σέβονται την οικογένειά σου και κάνουν ανοίκειες επιθέσεις για να χτυπήσουν εσένα.

Ανθή Σαλαγκούδη

Μπούστο HeatGear Rib, Cargo pants Unstoppable, Crop Jacket Unstoppable,
sneakers Phantom 4, όλα UNDER ARMOUR

 

- Έχεις σχέση με τον φωτογράφο Κοσμά Κουμιανό και πλέον δεν το κρύβετε. Ποια χαρακτηριστικά αγαπάς στον Κοσμά και ποια δικά σου στοιχεία έχουν βελτιωθεί μέσα από τη σχέση σας;

Αγαπώ τη συνέπεια που έχει στα λόγια και στις πράξεις που τα ακολουθούν, το χιούμορ και την καλοσύνη του. Σίγουρα μέσα από αυτή τη σχέση έχει βελτιωθεί η φωτογένειά μου, όπως διαπιστώσατε κι εσείς!

- Ιδανικός είναι ο σύντροφος που...

… αντέχει την γκρίνια σου.

- "Δημιουργία οικογένειας". Τι σκέψεις σου προκαλεί αυτή η φράση;

Μου προκαλεί μάλλον άγχος, γιατί θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Ιδανικά, θα ήθελα η δημιουργία οικογένειας να προκύψει ως το επιστέγασμα μιας αρμονικής συντροφικής σχέσης και όχι προγραμματισμένα.

Ανθή Σαλαγκούδη

Μπούστο Vanish Seamless 1/4 Zip Crop, σορτς Play Up 2-in-1, sneakers Infinite,
όλα UNDER ARMOUR

 

CREDITS:

Interview: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Φωτογραφίες: Κοσμάς Κουμιανός / Βοηθός φωτογράφου: Γιώργος Μακρής

Art direction: Νάνσυ Βλοντάκη

Makeup- Μαλλιά: Σπύρος Δασκάλου (D-tales)

Styling: Σίσσυ Σουβατζόγλου

*Στη λήψη εξωφύλλου η Ανθή Σαλαγκούδη φοράει μπούστο Run Anywhere Crop, σορτς Launch Pro 2'', κολάν HeatGear 8'', training gloves, sneakers Infinite Elite, όλα UNDER ARMOUR.

*Ευχαριστούμε θερμά το Zambidis Fitness Club στο ΟΑΚΑ, τον Μιχάλη Ζαμπίδη και τους συνεργάτες του για την ευγενική φιλοξενία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΗΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ

ΣΤΟ SHAPE ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ 6/9/24, ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ BEAUTY ΔΩΡΑ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i