6 λόγοι που το Pilates τονώνει καλύτερα από τα βάρη

Δοκίμασέ το και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται με έναν πιο έξυπνο και ολοκληρωμένο τρόπο!

Pilates: 6 λόγοι που τονώνει καλύτερα από τα βάρη pexels

Το Pilates είναι τόσο κομψό και ακριβές που δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις. Όχι μόνο είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να γυμνάσεις το σώμα σου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα παραδοσιακά βάρη. Δες πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό!

Pilates: 6 λόγοι που τονώνει καλύτερα από τα βάρη

1. Χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Pilates είναι ότι χρησιμοποιείς το ίδιο σου το σώμα ως αντίσταση. Δηλαδή, δεν χρειάζεσαι βαράκια ή μηχανήματα για να γυμναστείς. Το σώμα σου γίνεται το βασικό εργαλείο για να χτίσεις δύναμη και να τονώσεις τους μύες σου.

Με προσεκτικές και ελεγχόμενες κινήσεις, ενεργοποιείς πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη άσκηση. Θέλεις το κάτι παραπάνω; Μπορείς πάντα να προσθέσεις μια μπάλα ή λάστιχο.

2. Ενδυνάμωση του κορμού

Το Pilates είναι ειδικό στο να δυναμώνει τον κορμό σου. Με προσεγμένες ασκήσεις και ακριβείς κινήσεις, δουλεύεις τους βαθύς κοιλιακούς, τους πλάγιους και τη μέση, ενώ παράλληλα χτίζεις λειτουργική δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις που μαθαίνεις στο Pilates έχουν εφαρμογή και στην καθημερινότητά σου – ακόμα και στο κουβάλημα των ψώνιων!

3. Ευλυγισία που απογειώνεται

Ξέχνα τα κλασικά τεντώματα. Το Pilates πάει την ευλυγισία σε άλλο επίπεδο. Με δυναμικές ασκήσεις διάτασης, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων σου, χαρίζοντάς σου μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Κάθε μυς τεντώνεται με τρόπο που δεν είχες φανταστεί, και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι το σώμα σου μπορεί να κινηθεί με τρόπους που δεν ήξερες!

4. Αναπνοή με σκοπό

Το Pilates δεν είναι απλά ασκήσεις, αλλά και σωστή αναπνοή. Χρησιμοποιείς τεχνικές βαθιάς εισπνοής και εκπνοής, που δεν βοηθούν μόνο το σώμα σου να πάρει περισσότερο οξυγόνο, αλλά βελτιώνουν και τη στάση σου.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, κάθε ανάσα είναι στοχευμένη. Νιώθεις την κοιλιά σου να ανεβαίνει και να κατεβαίνει, και αυτόματα το σώμα σου αρχίζει να "μακραίνει" και να στέκεται πιο ευθυτενές.

5. Επικέντρωση στους προσαγωγούς

Στα γυμναστήρια, οι προσαγωγοί (οι εσωτερικοί μύες των μηρών) δεν έχουν πάντα την προσοχή που τους αξίζει. Στο Pilates, όμως, οι ασκήσεις στοχεύουν ακριβώς σε αυτά τα σημεία με ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμνάσεις και να τονώσεις αυτήν τη δύσκολη μυϊκή ομάδα.

6. Μυϊκή "ρευστότητα"

Το Pilates σχεδιάστηκε αρχικά για να βοηθήσει χορευτές που πάθαιναν συχνά τραυματισμούς. Αυτό το κάνει ιδανικό για τη δημιουργία "μακρών" και ρευστών μυών. Ενισχύει την κινητικότητα και είναι πολύ πιο "φιλικό" προς τις αρθρώσεις σου από τα παραδοσιακά βάρη. Αν λοιπόν ψάχνεις για ασκήσεις που θα σε κρατήσουν δυνατό και ευλύγιστο χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου, το Pilates είναι η τέλεια επιλογή.

Διάβασε επίσης: 

Είμαι γυμνάστρια και μαμά δύο παιδιών και σου εξομολογούμαι πώς το πρωινό ξύπνημα άλλαξε τη ζωή μου

Γιατί όλοι έχουν εμμονή με το Pilates Reformer;

Πώς να επιλέξεις μεταξύ γιόγκα και pilates

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i