Ξύπνα τον εσωτερικό σου θεραπευτή με το Chi Kung

Το Chi Kung θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις και να απελευθερώσεις τη ζωτική σου δύναμη.

Chi Kung istock

Το Chi Kung, μια πανάρχαια κινέζικη εξάσκηση, θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τη ζωτική σου δύναμη, να ρυθμίζεις καλύτερα την αναπνοή σου, να ασκήσεις το νου και το σώμα σου και το πιο σημαντικό, να προασπίζεις την υγεία σου!

Δοκίμασα mindfulness: Τι είναι, ποιες είναι οι τεχνικές του και πώς θα το κάνεις μόνη σου;

Τι είναι το Chi Kung;

Ο όρος Κι Kουνγκ (Qigong, Chi Kung) προέρχεται από τις Κινέζικες λέξεις "Κι” (Qi), η οποία σημαίνει ενέργεια και "Κουνγκ” (Gong), η οποία σημαίνει "δουλειά” ή "εξάσκηση”. Είναι ένας όρος ο οποίος περιγράφει ένα κινέζικο σύστημα εξάσκησης το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια και προσέλκυση του Κι ή αλλιώς της "ζωτικής ενέργειας”. Μέσω της ατομικής προσπάθειας, οι εκπαιδευόμενοι χτίζουν την υγεία τους και αποτρέπουν της ασθένειες με το να συνδυάζουν την πειθαρχία του μυαλού, του σώματος και της ζωτικής ενέργειας του σώματος.

Πρόκειται για έναν επιστημονικό και εξευγενισμένο τρόπο σωματικής άσκησης και μια αποτελεσματική μέθοδος, η οποία προωθεί τη φυσική σου κατάσταση και υγεία. Αυτό γίνεται με τις παρακάτω 4 σειρές κινήσεων, στις οποίες πρόκειται να προστεθεί και πέμπτη.

1. Οι κινήσεις τενόντων και μυών αυξάνουν την ελαστικότητα και ευλυγισία των μαλακών ιστών χαρίζοντας ευκινησία και μυϊκή ενδυνάμωση

2. Οι κινήσεις των 5 ζώων αποτελούν μιμήσεις ζώων και αναζωογονούν το σώμα, χαλαρώνουν το νου και αποκαθιστούν τα συναισθήματα μέσα από τη δύναμη, τη σταθερότητα, την ηρεμία και την επιδεξιότητα του κάθε ζώου.

3. Η άσκηση των 8 θησαυρών αποτελούν μια σειρά από κινήσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένα εσωτερικά όργανα και ενέργειες του σώματος. Κάθε κίνηση συνδυάζεται με μια συγκεκριμένη αναπνοή και στάση του σώματος, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη ωφέλεια. Τα αποτελέσματά του τα επιτυγχάνει μέσα από την συντονισμένη ρύθμιση των κινήσεων, του νου και της αναπνοής.

4. Οι 6 θεραπευτικοί ήχοι οι οποίοι συνοδεύονται με κινήσεις που δραστηριοποιούν τα όργανα, ανοίγουν τους μεσημβρινούς τους και ενισχύουν έτσι την ενεργειακή δράση της δόνησης των ήχων.

Πώς γίνεται η εξάσκηση του Chi Kung;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στάσεις, κινήσεις και τεχνικές αναπνοής στο Chi Kung. Οι ασκήσεις εκτελούνται αργά και με συντονισμό της αναπνοής με τις κινήσεις. Ένας έμπειρος δάσκαλος μπορεί να σας καθοδηγήσει στην εκμάθηση των σωστών τεχνικών.

Για ποιους είναι κατάλληλο το Chi Kung;

Το Chi Kung είναι κατάλληλο για άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Είναι μια ήπια μορφή άσκησης που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός.

Σε τι θα σε ωφελήσουν οι ασκήσεις του Chi Kung

  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τις λειτουργίες της αντιγήρανσης. Η ισορροπία του Chi συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.
  • Παίζουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση της δύναμης των άκρων, στην ευλυγισία των αρθρώσεων και την ισορροπία.
  • Βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών όπως οστεοπόρωση, αρτηριοσκλήρυνση.
  • Βελτιώνουν τη νοητική υγείαμ, τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η πρακτική του Chi Kung μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών.και επιμηκύνουν τη ζωή.
  • Βοηθούν στη σωστή λειτουργία των ζωτικών οργάνων του σώματος.
  • Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος: Οι απαλές κινήσεις και η αναπνοή διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου σε όλο το σώμα.
  • Μειώνουν το στρες και το άγχος: Οι τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού του Chi Kung βοηθούν στη διαχείριση του στρες και στην προώθηση της ηρεμίας.
  • Παρέχουν αίσθημα ευεξίας και αρμονίας.

Μείωσε το στρες και την αυπνία με αυτήν την πανάρχαια τεχνική γιόγκα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i