Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Τατιάνα Γκούσιν: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη ευκαιρία"

Η πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος ξεπέρασε τον εαυτό της για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Τατιάνα Γκούσιν και ολυμπιακοί αγώνες 2024 Αρχείο SHAPE / Κοσμάς Κουμιανός

Η 24χρονη Τατιάνα Γκούσιν στοχεύει κάθε φορά ψηλότερα, με επόμενο προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, Τατιάνα Γκούσιν, κρίθηκε 7η παγκοσμίως στο άλμα εις ύψος, με 1,88μ. στο Πρωτάθλημα του Μαρτίου. Με αυτή τη θέρμη αντιμετώπισε η πρωταθλήτρια όλη τη σεζόν στον κλειστό στίβο, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει επιτύχει υψηλές αποδόσεις, αν και είχε απαιτητικό πρόγραμμα με πολλούς συνεχόμενους αγώνες.  

 

 

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Τατιάνα Γκούσιν: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη ευκαιρία" - εικόνα 1
Η περίοδος του ανοιχτού στίβου ξεκίνησε για την Τατιάνα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο στη Ρώμη και ήρθε 14η με άλμα 1,89μ. Στο 25ο γκαλά γυναικών της Φιλοθέης, όπου συναντιόνται κάθε χρόνο μεγάλες αθλήτριες, η Τατιάνα χάρισε στον εαυτό της και το κοινό ένα εξαιρετικό άλμα 1,94μ., ξεπερνώντας το φετινό ατομικό της ρεκόρ με τη δεύτερη προσπάθεια, και κερδίζοντας το ολυμπιακό εισιτήριο. 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, η αλτίστρια επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση και πήρε τη νίκη στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1.87, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε χωρίς επιτυχία στο 1.89.

Το Ολυμπιακό όνειρο της πρωταθλήτριας θα πάρει για πρώτη φορά σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα, καταγράφοντας, μαζί με την Παναγιώτα Δόση, την πρώτη διπλή συμμετοχή αλτριών μετά το 1992.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το απωθημένο μου. Όλες τις προηγούμενες φορές ήμουν τραυματισμένη και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ" είχε αναφέρει η ίδια στην Ερτ. 

Shape Cover

Η πρωταθλήτρια φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Shape τον Απρίλιο 2024 και μίλησε για την Ολυμπιάδα που πλησιάζει, λέγοντας το εξής:

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας συνδυασμός αθλητικής αγωνίας, πνεύματος ομαδικότητας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία!"

Tatiana

Όταν ερωτήθηκε για το ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της, η Τατιάνα Γκούσιν δεν απάντησε με κάποιον τίτλο ή διάκριση, αλλά είπε πως οι τραυματισμοί που υπέστη ανά τα χρόνια της πορείας της - και ήταν αρκετοί - είναι αυτοί που την επανέφεραν στην κορυφή πάντα.

"Αν και αρχικά αισθανόμουν αδικία για την περιορισμένη δυνατότητά μου να προπονηθώ και να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο, αυτή η εμπειρία με καθοδηγούσε στο να γίνω ακόμα πιο αποφασισμένη να παλέψω για τα όνειρά μου.", είπε.

"Ο στίβος με ελκύει γιατί εκεί είμαι εγώ και οι δυνατότητές μου, χωρίς να εξαρτώμαι από ομάδα ή κριτές."

Η δίψα της για προσωπική εξέλιξη και αυτονομία είναι χαρακτηριστικά της Τατιάνας.

Στις προπονήσεις, κινητήριος δύναμή η αυτοβελτίωση. Κυνηγά τα όνειρά της με πυγμή, γι' αυτό και έχει ξεχωρίσει ως πρωταθλήτρια. Στόχος της οι μελλοντικές προκλήσεις. 

gusin

"Ενώ η αθλητική μου καριέρα είναι η προτεραιότητά μου, η μόρφωση
με εμπνέει και με βοηθά να αντιμετωπίζω τη ζωή με περισσότερη
ευαισθησία και κατανόηση."

Εκτός από αστέρι του αθλητισμού, η Τατιάνα έχει πολλές ασχολίες και ευαισθησίες, είτε καλλιτεχνικές είτε κοινωνικές. 

Από τις σπουδές Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στην Αμερική μέχρι τη δική της εντρύφηση, η γνώση είναι κάτι που τη συναρπάζει. Διέξοδος από το αθλητικό πρόγραμμα, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξής της. Μιλά πέντε γλώσσες, αν και θα ήθελε να κάνει περισσότερα ταξίδια, να γνωρίσει πολλές κουλτούρες και γεύσεις.

"Θα ήθελα πολύ να δημιουργήσω ένα πορτρέτο που θα αναδεικνύει τη δύναμη, την ομορφιά και την αγάπη που εκπέμπει η μητέρα μου, παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει."

Η αγάπη της για τους ανθρώπους είναι αστέρευτη. Ούσα φωτογράφος, της αρέσει να τους μελετά και να τους αποτυπώνει σε μια στιγμή. Περισσότερο, θέλει να κάνει το πορτρέτο της μητέρας της, της δικής της μαχήτριας.

"Επιθυμώ να κάνω τη διαφορά στον κόσμο", έχει εκφράσει, πιστεύοντας πως αυτό είναι δυνατό μέσω της επικοινωνίας, γι' αυτό και την επέλεξε. 

5 Πράγματα που δεν ήξερες για την Τατιάνα

  1. Είναι από τη Μολδαβία και είναι 30 χρονών. Ήρθε στην Ελλάδα πολύ μικρή και άρχισε εδώ το σχολείο. 
  2. Είναι αθλήτρια του συλλόγου Γ.Σ. Κηφισιάς και έχει ύψος 1,88μ., αναλογία που την ώθησε στο άλμα εις ύψος, αφού από μικρή ασχολούταν με τον στίβο 
  3. Έχει δουλέψει ως γραμματέας, personal trainer, φωτογράφος, μανικιουρίστ, μπογιατζής και σε γηροκομείο.
  4. Εκτός από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στην Αμερική, έχει εκπληρώσει και σπουδές στην Τέχνη στη Ρώμη. Στην ντουλάπα του σπιτιού της υπάρχουν ακόμα τα πινέλα ζωγραφικής. 
  5. Είναι ambassador στην καμπάνια "Ελλάδα χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης” και μία από τις πιο ενεργές οικολόγους αθλήτριες.

Φωτογραφίες: Αρχείο SHAPE / Κοσμάς Κουμιανός

Διάβασε ακόμη: Τατιάνα Γκούσιν | Η πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Shape

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i