Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μαρία Σάκκαρη: "Ονειρεύομαι ένα μετάλλιο, χρυσό κατά προτίμηση"

Το αστέρι του γυναικείου τένις έτοιμη για το "rendez-vous στο Παρίσι" και τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

ολυμπιακοι αγώνες 2024 μαρία σάκκαρη Δημήτρης Σκουλός

Σκεφτόμαστε γυναικείο τένις, σκεφτόμαστε Μαρία Σάκκαρη. Η Μαρία ετοιμάζεται για ακόμα έναν μεγάλο αγώνα: τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 και είναι η δεύτερη φορά που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. 

Η διεθνής τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μίλησε στην Ερτ και το "rendez-vous στο Παρίσι", λίγο πριν την Ολυμπιάδα. 

 

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μαρία Σάκκαρη: "Ονειρεύομαι ένα μετάλλιο, χρυσό κατά προτίμηση" - εικόνα 1

Η 8η στην παγκόσμια κατάταξη τενίστρια, αναρριχήθηκε πάλι στην κορυφή μετά την ήττα της από την Έμμα Ραντουκάνου, στο Wimbledon. Η Βρετανή προηγούνταν στο παιχνίδι από νωρίς με 2-0 στο πρώτο σετ και δεν έχασε τον ρυθμό της μέχρι το τέλος, κερδίζοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 6-2, 6-3. 

"Προφανώς το επίπεδο μου δεν ήταν υψηλό. Έκανα πολλά αβίαστα λάθη.", είπε η Μαρία σε συνέντευξη τύπου. "Είμαι σίγουρη ότι θα γυρίσουν τα πράγματα και θα γίνουν ξανά καλά", διαβεβαίωσε στη συνέχεια. 

 

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μαρία Σάκκαρη: "Ονειρεύομαι ένα μετάλλιο, χρυσό κατά προτίμηση" - εικόνα 2

 

"Είμαι διαφορετική από το Τόκιο. Νοιώθω πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου."

Για τη δεύτερή της Ολυμπιάδα, η Σάκκαρη ονειρεύεται το χρυσό μετάλλιο και δηλώνει πολύ διαφορετική από την προηγούμενη, του 2021. Στο Τόκιο, σε έναν πολύ συναρπαστικό κατά τα άλλα αγώνα στην ιστορία των Ολυμπιακών, ολοκλήρωσε την καλή της πορεία πριν τη φάση των προημιτελικών, αφήνοντάς της μία γλυκόπικρη αίσθηση. 

Η παρουσία της στους Ολυμπιακούς του 2021, ολοκληρώθηκε με το τουρνουά των διπλών μεικτών, που έπαιξε μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αν και είχαν δώσει σκληρή μάχη οι Έλληνες πρωταθλητές, έχασαν το tie-break από την ομάδα της Αυστραλίας στα προημιτελικά. 

Φέτος ανανεώνουν την υπόσχεση που είχαν δώσει για "ακόμα καλύτερα στους επόμενους Ολυμπιακούς", αφού ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και στα διπλά μεικτά μαζί με τη Μαρία. 

 

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μαρία Σάκκαρη: "Ονειρεύομαι ένα μετάλλιο, χρυσό κατά προτίμηση" - εικόνα 3

"Τα χωμάτινα γήπεδα δεν μου έχουν ταιριάξει τόσο. Θεωρώ ότι το εμπόδιο με το χώμα δεν είναι τενιστικό, αλλά εγκεφαλικό."

 

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μαρία Σάκκαρη: "Ονειρεύομαι ένα μετάλλιο, χρυσό κατά προτίμηση" - εικόνα 4

Οι θερινοί Ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα της διοργάνωσης του Roland Garros. Μετά το 2021, όπου βρέθηκε στον ημιτελικό του τουρνουά, η πρωταθλήτρια γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό για τρίτη συνεχή χρονιά στο Roland Garros. 

Αστειευόμενη, η Μαρία απέδωσε αυτές τις κακοτυχίες στο χώμα του γηπέδου. "Σίγουρα είναι ένα γνώριμο περιβάλλον που εγώ και ο Στέφανος βλέπουμε κάθε χρόνο. Έχουμε αυτό το πλεονέκτημα, αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες", πρόσθεσε η κορυφαία τενίστρια στη συζήτησή της με την Κ. Αναστασοπούλου. 

ολυμπιακοί αγώνες 2024 Μαρία Σάκκαρη
Δημήτρης Σκουλός

"Πλέον αναγνωρίζω αυτά που έχω προσφέρει στο ελληνικό τένις. Νιώθεις ότι κάτι έχεις κάνει καλά για να θέλουν να σου μοιάσουν νέες αθλήτριες"

Η Μαρία έχει δυσκολευτεί πολύ να αποδεχτεί την πίεση που προκύπτει όταν φτάνεις την κορυφή ενός αθλήματος. 

Φαντάζει απίστευτο για μία γυναίκα που πραγματικά έχει δώσει την ψυχή της σε ένα άθλημα και έχει χαρίσει ακατόρθωτες πρωτιές στην Ελλάδα, να έχει τόσους επικριτές μέσα στην ίδια εκείνη χώρα που κάνει περήφανη.

Ακόμα και στη διαδικασία εκλογής σημαιοφόρου για την Ελληνική Αποστολή στην Ολυμπιάδα, η Σάκκαρη, που ανεβοκατεβαίνει ανάμεσα στα τοπ 10 της κατάταξης όλου του κόσμου, υπέστη έναν διαδικτυακό λιθοβολισμό. 

Σε συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε για την κρίση πανικού που έζησε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα: "Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ. Μετά από ένα μήνα πήγα στην Στουτγκάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού. Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις."

Πλέον, αναγνωρίζει στον εαυτό της τις επιτυχίες της και το ότι, όπως και η ίδια λέει, έχει ανεβάσει το επίπεδο και τη δημοτικότητα του τένις στην Ελλάδα, με τις νέες γενιές κοριτσιών να εμπνέονται από εκείνη και να παρακινούνται στο να ξεκινήσουν το άθλημα.

Μαρία Σάκκαρη ολυμπιακοί αγώνες 2024
Δημήτρης Σκουλός

"Τα λόγια περιττά για έναν Έλληνα αθλητή να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω ενθουσιασμένη"

Η ευτυχία της Σάκκαρη δεν κρύβεται από τον φακό της Ερτ, στον οποίο δείχνει τον ενθουσιασμό της για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς, λέγοντας πως "Είναι το όνειρο κάθε παιδιού στον αθλητισμό".

Τον γύρο του Tik Tok έκανε το βίντεο που δημοσίευσε η διεθνής τενίστρια, με μία από τις προπονήσεις της στο κέντρο τένις του Ράφα Ναδάλ, στη Χαλκιδική, όπου λίγες μέρες νωρίτερα ήταν και ο ίδιος ο μυθικός τενίστας.

Η προετοιμασία της ξεκίνησε με νέο προπονητή, τον Καταλανό Sergi Bruguera, αργυρό Ολυμπιονίκη των 90's. Έχει βρεθεί δύο σερί χρονιές στην πρώτη θέση του Roland Garros και έχει αγγίξει την 3η κατάταξη παγκοσμίως. 

Με αυτό το "δυνατό χαρτί" πορεύεται η 28χρονη αθλήτρια, από τα hardcourt της Αμερικής μέχρι το τέλος των θερινών αγώνων.

Στο Παρίσι, θα δούμε τη Μαρία σε 3 τουρνουά: στο μονό, στο διπλό μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ και στο μεικτό διπλό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

5 πράγματα που δεν ξέρεις για τη Μαρία Σάκκαρη

  1. Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, πατέρας της Αγγελικής Κανελλοπούλου και παπούς της Μαρίας, ανέλαβε την τενιστική εκπαίδευση της εγγονής του, όταν η Μαρία ήταν πέντε ετών.
  2. Ο πατέρας της κατάγεται από τη Σπάρτη, και της Μαρίας της αρέσει όταν την αποκαλούν Σπαρτιάτισσα και ακόμη περισσότερο να βλέπει Έλληνες στις εξέδρες. 
  3. Πρότυπά της ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ αλλά και η Σερένα Ουίλιαμς
  4. Ο σύντροφός της είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Κυριάκου  Μητσοτάκη. 
  5. Έχει ύψος 172 εκ., είναι δεξιόχειρας και κάνει ρεβέρ και με τα δύο χέρια.

Διάβασε ακόμη: Μαρία Σάκκαρη: Συνέντευξη με την αθλήτρια που συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, από το φωτογραφείο αρχείο του περιοδικού SHAPE, τεύχος 133.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i