iStock
Προετοιμασία: 30' Μαγείρεμα: 30' Για 4 άτομα
Σούπα με κάστανα και μανιτάρια: Το ιδανικό πιάτο από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη
Βελουτέ σούπα με αρακά και πατάτα - Υλικά:
- 8 φλιτζ. τσαγιού αρακάς, καθαρισμένος
- μία μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο, ξεφλουδισμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μέτρια κατσαρόλα βράσε 1 λίτρο νερό. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίξε τον αρακά, την πατάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο.
- Χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο και μαγείρεψε για 25-30 λεπτά, με ξεσκέπαστο το σκεύος.
- Σβήσε τη φωτιά και άσε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.
- Πολτοποίησέ τη με το ραβδομπλέντερ και, για να αποκτήσει βελούδινη υφή, πέρασέ τη μέσα από σήτα, για να απομακρύνεις τα φλούδια του αρακά, Στη συνέχεια ρίξε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το πιπέρι, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα και διατήρησέ τη ζεστή μέχρι να σερβίρεις.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 447θερμίδες, 17 γραμμ. λιπαρά, 68 γραμμ. υδατάνθρακες, 14 γραμμ. πρωτεΐνες, 12,5 γραμμ. φυτικές ίνες
Τέλεια χειμερινή σούπα με κάστανο, πατάτες και πράσο από τον food blogger Cool Artisan
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr