Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά συν το πάγωμα
Υλικά
• 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% • 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια • 1 κ.σ. cocoa nibs
Εκτέλεση
1. Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.
2. Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).
3. Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.
4. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Διατροφικά στοιχεία
244 θερμίδες, 14,5 γρ. λιπαρά (7 γρ. κορεσμένα) 17 γρ. υδατάνθρακες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr