Ρεβίθια με κάρι και λάιμ
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες / αναμονή όλο το βράδυ
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά για 6 άτομα
500 γραμμ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κίτρινο γλυκό κάρυ
1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λάιμ
μία πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση
Μούλιασε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό όλο το βράδυ. Βράσ' τα σε νερό χωρίς αλάτι για μία ώρα και σούρωσέ τα. Σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα ρεβύθια, το κάρι, τη ζάχαρη και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Αλάτισε τα ρεβίθια και βράσ' τα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα. Λίγο πριν τα σερβίρεις πρόσθεσε το χυμό από τα λάιμ και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr