Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, χωρίς γαλακτοκομικά, και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά λόγω της παρουσίας πολλών λαχανικών, η παρακάτω πίτσα με βάση από παντζάρι είναι η τέλεια λύση για το γεύμα σου.
Πίτσα με βάση από παντζάρι
Υλικά
Για τη βάση από παντζάρι
- 1/4 φλιτζάνι πουρέ από ψητό παντζάρι
- ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κσ. σιρόπι σφενδάμου
- ½ κουταλάκι αλάτι
Για την πέστο
- 1 φλιτζάνι γεμιστό βασιλικό
- ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι (ή καρύδια / αμύγδαλα)
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
- ½ θαλασσινό αλάτι και μεγάλη πρέζα πιπεριάς
Toppings
- Λεπτά κομμένα κολοκυθάκια (1 κίτρινο & 1 πράσινο)
- Ντοματίνια
- Vegan παρμεζάνα
- Φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το παντζάρι.
- Μόλις ψηθεί πολτοποίησέ το σε ένα μπλέντερ.
- Συνέχισε με τη βάση της πίτσας. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και άφησε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το παντζάρι, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Γύρισε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για λίγα λεπτά έως ότου η ζύμη είναι ομοιόμορφη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης πρόσθεσε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Τοποθέτησέ τη σε ζεστό σημείο για περίπου μία ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Για την πέστο: τοποθέτησε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, αλεύρωσε τη και άπλωσέ τη σε ένα ταψί.
- Συνέχισε με την πέστο και τα λαχανικά για το topping.
- Ψήσε για 12-15 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο και ολοκλήρωσε με τη vegan παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό.
Διάβασε επίσης: Ποια είναι η σωστή μερίδα στα ζυμαρικά και το ρύζι;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr