Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά
2 κ.γ. ελαιόλαδο
120 γραμμ. λουκάνικο κοτόπουλου, χοντροκομμένο
1/4 κ.γ. σπόροι μάραθου, τριμμένοι
μια πρέζα καυτερή πιπεριά, τριμμένη
μία μεσαία κόκκινη στρογγυλή πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 0,5 εκ.
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες 0,5 εκ.
350 γραμμ. έτοιμη ζύμη ολικής αλέσεως για πίτσα
καλαμποκάλευρο για το σκεύος
1/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
85 γραμμ. τριμμένη ημιάπαχη μοτσαρέλα (περίπου 3/4 φλιτζ.)
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
Ρίξε 1 κ.γ. λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Σοτάρισε το λουκάνικο για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Πρόσθεσε το μάραθο και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρισε για 1 λεπτό ακόμα. Μετάφερέ τα σε πιάτο.
Βάλε άλλο 1 κ.γ. λάδι στο τηγάνι με τη στρογγυλή πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρισέ τα για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.
Όσο είναι στο τηγάνι η πιπεριά και το κρεμμύδι, άνοιξε τη ζύμη.
Πασπάλισε ένα ταψί με καλαμποκάλευρο και βάλε τη ζύμη από πάνω.
Τρύπησέ την ελαφρώς με πιρούνι. Ψήσ’ τη για 6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει λιγάκι. Βγάλ’ την από το φούρνο και τρύπησέ την όπου έχουν δημιουργηθεί φουσκάλες.
Άλειψε τη σάλτσα, αφήνοντας κενό 1-1,5 εκ. στις άκρες και πρόσθεσε 1/2 φλιτζ. τυρί. Άπλωσε τις πιπεριές και το κρεμμύδι από πάνω, πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και ολοκλήρωσε με το λουκάνικο.
Ψήσ’ τη για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί και η ζύμη να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή. Άφησέ την να κρυώσει λιγάκι, κόψ’ τη σε 8 κομμάτια και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 κομμάτια): 351 θερμίδες, 11 γραμμ. λιπαρά, 4 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 44 γραμμ. υδατάνθρακες, 17 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. φυτικές ίνες, 207 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 705 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr