Ζούμε στην εποχή όπου αψηφούμε τους κανόνες στο φαγητό. Καθετί φτιαγμένο με φρέσκα υγιεινά υλικά και ευφάνταστους νόστιμους συνδυασμούς μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, μεσημεριανό ή για δείπνο. Μια από αυτές τις επιλογές είναι και η παρακάτω συνταγή: πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο
Διάβασε επίσης: Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan με καρύδια
Πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά, Μερίδες: 4
Υλικά
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια (450 γρ.), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κ.σ. συν 1/2 κ.γ. garam masala χωρίς αλάτι, μπαχαρικά για μπάρμπεκιου ή σκόνη τσίλι
- Θαλασσινό αλάτι
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. τσάντεϊ μάνγκο, σάλτσα μπάρμπεκιου ή πράσινη salsa
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 4 φλ. κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάλε τη βρόμη σε ένα μικρό μπολ. Σκέπασε με 1/2 φλ. βραστό νερό. Άφησε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως, περίπου για 5 λεπτά.
- Χοντρόκοψε το κρεμμύδι και 1 καρότο. Βάλ’ τα στο μούλτι μαζί με τα ρεβίθια. Πρόσθεσε 1 κ.σ. garam masala, αν θα χρησιμοποιήσεις το τσάντεϊ, 1 κ.σ. μπαχαρικά για μπάρμπεκιου, αν θα χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα μπάρμπεκιου, ή 1 κ.σ. σκόνη τσίλι, αν θα χρησιμοποιήσεις την πράσινη salsa. Πρόσθεσε στο μείγμα τη μουλιασμένη βρόμη, το υπόλοιπο 1/2 φλ. νιφάδες βρόμης και 1 κ.γ. αλάτι. Χτύπησε, καθαρίζοντας τα τοιχώματα, το μείγμα μέχρι να σχηματίσει μεγάλους σβόλους και να έχουν ψιλοκοπεί τα λαχανικά. Πλάσε 12 μπιφτέκια και άφησέ τα να σταθούν για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τσάντεϊ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου ή τη salsa και βάλε μέσα το λάχανο. Τρίψε το άλλο καρότο και πρόσθεσέ το στο μείγμα. Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. garam masala στο τσάντεϊ, το 1/2 κ.γ. μπαχαρικών για μπάρμπεκιου στη σάλτσα μπάρμπεκιου ή το 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι στην πράσινη salsa. Ανακάτεψε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήσε σε δόσεις τα μπιφτέκια, γυρνώντας τα μία φορά, ώσπου να πάρουν χρώμα, για 2-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μετάφερε στα πιάτα.
- Σέρβιρε μαζί με το λάχανο και την υπόλοιπη σάλτσα.
Διάβασε επίσης: Vegan σαλάτα με κινόα και φρούτα ιδανική για αποτοξίνωση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr