Αυτά τα μαλακά μπισκότα πρωινού είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου! Συνολικός χρόνος 25 λεπτά Για περίπου 15-18 μπισκότα
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 μέτρια ώριμη μπανάνα λιωμένη
- 1/4 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
- 3/4 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρόμη, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Άφησέ τα στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτύπησε τη λιωμένη μπανάνα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
"Δίπλωσε” το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά προσθέτοντας το τριμμένο κολοκυθάκι, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας μέχρι να έχεις μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Με αλευρωμένα χέρια, φτιάξε μπαλάκια τη ζύμη και βάλε τα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 13-14 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν οι άκρες να παίρνουν χρώμα (το κέντρο θα είναι ακόμη λίγο μαλακό). Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια σε σχάρα. Απόλαυσέ τα με ένα ποτήρι γάλα ή ζεστό καφέ!
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για έως και 3 ημέρες. Μπορείς επίσης να τα καταψύξεις πριν τα ψήσεις για περίπου 2 μήνες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr