Ζωντάνεψε μια απλή μακαρονάδαΆλλαξε το πιάτομαγειρεύοντας αλά ιταλικά. Βγάλε μισοβρασμένα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και πρόσθεσέ τα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Έτσι, τα ζυμαρικά σου θα είναι ζουμερά, γεμάτα γεύση και αρώματα.
Διάβασε επίσης: Πένες με σπανάκι στο φούρνο με 340 θερμίδες μόνο!
Λιγκουίνι με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, κολοκύθα και πεκορίνο
Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 240 γρ. πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
- 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 450 γρ. κολοκύθα κομμένη σε φέτες μήκους 1,5 εκ.
- 4-5 μπουκέτα μπρόκολο
- 450 γρ. λιγκουίνι
- 30 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό.
- Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Κόψε το λουκάνικο κατά μήκος και «άδειασέ το» σε κομματάκια μέσα στο τηγάνι. Τσιγάρισέ το μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 3 λεπτά και μετά σπρώξ’ το στη μια άκρη του σκεύους. Πρόσθεσε στην άλλη άκρη το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτισε και σόταρε, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου για 5 λεπτά. Ανακάτεψέ τα με το λουκάνικο και σπρώξ’ τα όλα στη μια άκρη του τηγανιού.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην άλλη άκρη του τηγανιού και μετά την κολοκύθα. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Ανάμειξέ τη με το λουκάνικο και τα κρεμμύδια, άπλωσε το μείγμα στο τηγάνι και πρόσθεσε 1/2 φλ. από το αλατισμένο νερό που βράζει. Σκέπασε το σκεύος και βράσε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου για 8 λεπτά.
- Βάλε στην κατσαρόλα με το βραστό νερό τα λιγκουίνι και βράσ’ τα, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν, για 8 λεπτά. Μετάφερε με μια κουτάλα τα ζυμαρικά στο μείγμα της κολοκύθας, χωρίς να χύσεις το νερό όπου έβρασαν. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το μισό τυρί. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά al dente, περίπου για 2 λεπτά. Εάν η σάλτσα μοιάζει στεγνή, πρόσθεσε 1/4 από το νερό των ζυμαρικών.
- Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Γάρνιρε με το υπόλοιπο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δες επίσης: Πώς θα φτιάξεις υγιεινά nicecream, το πανεύκολο vegan παγωτό
Τip: Διάλεξε το σωστό σκεύος: Για να ανακατέψεις τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, χρειάζεσαι ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αν δεν έχεις, χρησιμοποίησε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr