Χούμους με παντζάρι: Ένα twist γεμάτο θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά

Μια νόστιμη συνταγή από τη Mamatsita.

Χούμους με παντζάρι

Μια συνταγή από τη Mamatsita (@mamatsita)

Χούμους με παντζάρι: Τα ζωηρά χρώματα, τα καλά λιπαρά και τα ελληνικά superfoods κάνουν αυτή τη συνταγή την αγαπημένη της ομάδας του Shape.

Διάβασε επίσης: 5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια

Χούμους με παντζάρι

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4-5 παντζάρια βρασμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε 1/3 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
  2. Βάζουμε στον πολυκόφτη τα ρεβίθια μαζί με τα βρασμένα παντζάρια.
  3. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά το κουκουνάρι και το βάζουμε επίσης στον πολυκόφτη.
  4. Αλέθουμε για 20-25 δευτερόλεπτα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το νερό) και συνεχίζουμε για 25-30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό του βρασμού των ρεβιθιών και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του χούμους.

Διάβασε επίσης: Τοστ με χούμους; 4 διαφορετικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το «νέο» πρωινό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i