Μια συνταγή από τη Mamatsita (@mamatsita)
Χούμους με παντζάρι: Τα ζωηρά χρώματα, τα καλά λιπαρά και τα ελληνικά superfoods κάνουν αυτή τη συνταγή την αγαπημένη της ομάδας του Shape.
Διάβασε επίσης: 5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια
Χούμους με παντζάρι
Υλικά (4-6 μερίδες)
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 4-5 παντζάρια βρασμένα
- 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε 1/3 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα ρεβίθια μαζί με τα βρασμένα παντζάρια.
- Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά το κουκουνάρι και το βάζουμε επίσης στον πολυκόφτη.
- Αλέθουμε για 20-25 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το νερό) και συνεχίζουμε για 25-30 δευτερόλεπτα ακόμα.
- Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό του βρασμού των ρεβιθιών και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του χούμους.
Διάβασε επίσης: Τοστ με χούμους; 4 διαφορετικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το «νέο» πρωινό
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr