Ανατολίτικο καυτερό πέστο με μαϊντανό και κόλιανδρο από τη Νάνσυ Βλοντάκη

Ανατολίτικο πέστο: Τα φρέσκα μυρωδικά απελευθερώνονται από το συνηθισμένο δεύτερο ρόλο τους και πρωταγωνιστούν.

shutterstock_666256042 By Zoe Jane McClean

«Το αποτέλεσμα είναι μυρωδάτο, ζωντανό, απίστευτα υγιεινό και απόλυτα νόστιμο.

Πικάντικη και αρωματική, η ανατολίτικη εκδοχή του pesto (ονομάζεται zhoug) θα ανεβάσει γευστικά κάθε πιάτο», λέει η νΝάνσυ Βλοντάκη , art director του SHAPE.

Για 4 φλιτζάνια

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά

2½ φλ. φύλλα μαϊντανού

1 φλ. κόλιαντρο

1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη

1 φλ. κολοκυθόσπορος

ψημένος

1 κ.σ. κόλιαντρο τριμμένο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 και 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό

Εκτέλεση

1. Πρόσθεσε όλα τα συστατικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ και ανάμειξέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Σέρβιρε το «pesto» σου με ψητό κρέας ή χρησιμοποίησέ το ως dressing για σκληρά λαχανικά, όπως kale και αντίδια.

Διατροφική αξία ανά κουταλιά σούπας: 55 θερμίδες, 5 γρ. λιπαρά (0,8 γρ. κορεσμένα), 1 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. πρωτεΐνη, 0 γρ. φυτικές ίνες, 199 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i