«Το αποτέλεσμα είναι μυρωδάτο, ζωντανό, απίστευτα υγιεινό και απόλυτα νόστιμο.
Πικάντικη και αρωματική, η ανατολίτικη εκδοχή του pesto (ονομάζεται zhoug) θα ανεβάσει γευστικά κάθε πιάτο», λέει η νΝάνσυ Βλοντάκη , art director του SHAPE.
Για 4 φλιτζάνια
Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά
Υλικά
2½ φλ. φύλλα μαϊντανού
1 φλ. κόλιαντρο
1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη
1 φλ. κολοκυθόσπορος
ψημένος
1 κ.σ. κόλιαντρο τριμμένο
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 και 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό
Εκτέλεση
1. Πρόσθεσε όλα τα συστατικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ και ανάμειξέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Σέρβιρε το «pesto» σου με ψητό κρέας ή χρησιμοποίησέ το ως dressing για σκληρά λαχανικά, όπως kale και αντίδια.
Διατροφική αξία ανά κουταλιά σούπας: 55 θερμίδες, 5 γρ. λιπαρά (0,8 γρ. κορεσμένα), 1 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. πρωτεΐνη, 0 γρ. φυτικές ίνες, 199 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr