iStock
Το καλύτερο με την συνταγή αυτή για υγιεινό ρυζόγαλο είναι ότι φτιάχνεται εύκολα με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
- 1 κούπα γάλα άπαχο ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας
- 3 κ.σ. ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- Κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζεις το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνεις να βράσει και χαμηλώνεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά.
- Προσθέτεις το γάλα, το σιρόπι ή τη ζάχαρη (μπορείς να την λιώσεις σε λίγο νερό πριν την προσθέσεις) και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο.
- Τελευταία προσθέτεις τη βανίλια και χωρίζεις σε μπολάκια.
- Γαρνίρεις με κανέλα.
Θερμίδες: 118, λιπαρά: 0,7 γρ, υδατάνθρακες: 21,2 γρ, φυτικές ίνες: 1 γρ, πρωτεΐνη: 7,6γρ, σάκχαρα 2 γρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr