Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη, food blogger (coolartisan.gr).
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του καλοκαιριού είναι το βερίκοκο. Δεν είναι μόνο μια τέλεια επιλογή για να το απολαύσεις σκέτο, αλλά και και για να το χρησιμοποιήσεις σε συνταγές. Μια από τις πιο κλασικές επιλογές είναι να το κάνεις μαρμελάδα, μια γεύση που είναι και από τις πιο αγαπημένες. Βρες παρακάτω τη συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο. Θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά.
Διάβασε επίσης: Κέικ με κεράσια χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και βούτυρο
Συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο
Υλικά
- 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
- 800 γραµ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση
- Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
- Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. .
- Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου10. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να έρθει σε θεμοκρασία δωματίου.4
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία ακόμα 2 φορές.
- Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Διάβασε επίσης: Μπάρες βερίκοκου από τη Marisa Churchill με 210 θερμίδες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr