Τα σύκα είναι η καλύτερη ιδέα είναι μια μαρμελάδα που θα κρατήσει μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι και μάλιστα δεν χρειάζεται και πολλή ζάχαρη! Κάνε μία παραλλαγή των κλασικών συνταγών και αντικατάστησε τη λευκή με μαύρη ζάχαρη, όχι μόνο για να γίνει πιο light αλλά και γιατί δίνει πιο βελούδινη γεύση.
Συνταγή για μαρμελάδα σύκο
Υλικά
- 1 κιλό σύκα
- 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 5-6 γαρίφαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Κατόπιν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι.
- Αν δούμε πως το μείγμα βγάζει αφρούς, αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
- Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: coolartisan.gr
Συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο μόνο με 3 υλικά
2 ακόμα εύκολες συνταγές με σύκο:
· Μπάρες αμυγδάλου με σύκο από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη
· Εύκολες μπάρες φυστικοβούτυρου με σύκα και κολοκυθόσπορους χωρίς ψήσιμο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr