Από τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, συγγραφέα του βιβλίου συνταγών Diet Stories (www.dietstories.gr).
Βρες παρακάτω την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για χορτοφαγικά κεφτεδάκια από φακές και βρώμη και απόλαυσε τα αγαπημένα σε όλους κεφτεδάκια σε μία εκδοχή χωρίς... κρέας.
Δες επίσης: Πρωτεϊνική διατροφή χωρίς κρέας; 6 εναλλακτικές επιλογές του κλασικού τοστ
Συνταγή για χορτοφαγικά κεφτεδάκια από φακές και βρώμη
Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
- 2 κούπες βρασμένες φακές
- 2/3 κούπας νιφάδες βρώμης
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για δέκα λεπτά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει τρίμμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (και τα ψημένα λαχανικά) και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με βρεγμένα χέρια φτιάχουμε κεφτεδάκια και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά (με μικρή προσθήκη ελαιολάδου ή και χωρίς) για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι τα να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και με σάλτσα bbq.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (3 κεφτεδάκια):
Ενέργεια: 263 kcal
Υδατάνθρακες: 22.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.3 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ.
Δες επίσης: Διατροφή για χορτοφάγους: 4 συμβουλές για να μην πάρεις βάρος
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr