Από την chef Λένα Σφυρόερα, εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι)
Υλικά για 4 άτομα :
150 γρ. Φάβα 3αλφα
200 γρ. Μαυρομάτικα 3αλφα
2 κρεμμύδια ξερά.
1 καρότο
1/2 μάτσο άνηθος
1/2 μάτσο μαϊντανό
1 μάτσο κρεμ. φρέσκο
250 γρ. χταπόδι
Μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
150 γρ. ξύδι λευκό
100 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ρίγανη ξηρή
300 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε την φάβα με το ένα ξερό κρεμμύδι και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν.
Πολύπλοκο ύλες στο multi μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο. Αλατοπιπερωνουμε
Προσθετουμε λίγο ρίγανη λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.Αφηνουμε να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι με τα 150 ml από το ξύδι και το κρασί τα φύλλα της δάφνης τους κόκκους πιπεριού , το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να λιώσει.Μολις είναι έτοιμο το σουρωνουμε από το ζουμί του και το ψιλοκόβουμε.
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα μαυρομάτικα . Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα ενσωματώνουμε με τα μαυρομάτικα. Ρίχνουμε και το χταπόδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , χυμό λεμονιού , αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε την σαλάτα στην άκρη. Παίρνουμε μια επιφάνεια σιλικόνης και απλώνουμε την κρέμα φάβας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
Κάνουμε ένα λεπτό " στρώμα " φάβας πάχους μισού χιλιοστού . Βάζουμε την επιφάνεια σιλικόνης με την φάβα μέσα σε ένα ταψί. Αφήνουμε να " στεγνώσει η φάβα περίπου 35- 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Κόβουμε σε ακανόνιστα σχήματα τα μπισκότα με τα χέρια μας. Τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr