Τα ζυμαρικά από ρεβίθια έχουν περίπου τις διπλάσιες φυτικές ίνες από τα σταρένια. Αυτή η ωμή σάλτσα είναι ιδανική για να εκμεταλλευτείς τις πολύ ώριμες ντομάτες σου.
Διάβασε επίσης: Συνταγή για γρήγορη μακαρονάδα με σπαγγέτι, ντοματίνια και βασιλικό
Σπαγγέτι από ρεβίθια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 30 ΛΕΠΤΆ
ΜΕΡΊΔΕΣ: 4
Υλικά
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 900 γρ. πολύ ώριμες ντομάτες
- 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 340 γρ. σπαγγέτι από ρεβίθια
- 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ξίδι με το μισό σκόρδο. Κόψε τις ντομάτες στη μέση και βγάλε τα σπόρια. Χοντρόκοψε τη σάρκα τους.
- Ανακάτεψε τις ντομάτες και 5 κ.σ. λάδι στο μείγμα του ξιδιού. Καρύκεψε με αλατοπίπερο. Άφησέ τες για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ σπάσε τα βρασμένα ρεβίθια με έναν πολτοποιητή για πατάτες ή με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ζέστανε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξε μέσα τα ρεβίθια. Τσιγάρισέ τα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο σκόρδο και συνέχισε, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 1 λεπτό. Μετάφερε τα ρεβίθια σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα σπαγγέτι και βράσ’ τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξε τα ζυμαρικά, μετάφερέ τα στο μπολ με τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε τα ζυμαρικά γαρνίροντας με τα τσιγαρισμένα ρεβίθια, βασιλικό και παρμεζάνα.
Διάβασε επίσης: Βίδες από αλεύρι ντίνκελ με πέστο αρακά, το τέλειο γεύμα για το ταπεράκι στο γραφείο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr