Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα σέσκουλα υπερκαλύπτει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Κ, σου παρέχει το 75% της βιταμίνης Α και το 22% του σιδήρου που χρειάζεσαι – με μόλις 35 θερμίδες. Πώς να τα φτιάξεις;
Ψήσε μάφιν αβγού
Σόταρε 3/4 φλ. κρεμμύδι, 1 κ.σ. σκόρδο και από 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι και φασκόμηλο για 5 λεπτά.
Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια μανιτάρια σε φέτες (καφέ και λευκά), 1/2 φλ. μανιτάρια
πορτομπέλο και 3 μεγάλα μάτσα σέσκουλα σε φέτες.
Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, αλατοπιπέρωσε
και άφησέ τα να κρυώσουν.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο trend: Μάφιν αυγού για το απόλυτο πρωινό
Σε ένα μπολ χτύπησε 12 κρόκους αβγών και 2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά. Μοίρασε από 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκούντα και παρμεζάνα σε 12 φόρμες για μάφιν, πρόσθεσε από πάνω
το μείγμα των σέσκουλων και τέλος τα αβγά με το γάλα.
Ψήσε στους 160ºC για 20-25 λεπτά.
«Ντολμαδάκια»
Σόταρε 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
Πρόσθεσε 450 γρ. κιμά από γαλοπούλα, αρνί ή κοτόπουλο και σόταρέ τα.
Καρύκεψε με αλάτι, πιπέρι και 1/4 κ.γ. μπαχάρι και πρόσθεσε από 1/2 φλιτζάνι
ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες μουλιασμένες σε ζεστό νερό, μία πατάτα
βρασμένη, ξεφλουδισμένη και λιωμένη και από 1 κ.σ. κομμένο μαϊντανό και
ρίγανη.
Ζεμάτισε 2 ματσάκια φύλλα σέσκουλου και τύλιξε τη γέμιση. Κόψε τα
«ντολμαδάκια» στη μέση για να σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr