Από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη (dietstories.gr).
Η κίτρινη κολοκύθα είναι συνώνυμη του φθινοπώρου και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά της εποχής αυτής. Τα θρεπτικά της στοιχεία σου δίνουν πολλούς λόγους για να την προσθέσεις στη διατροφή σου (εδώ θα βρεις αναλυτικά τις ιδιότητές της).
Διάβασε επίσης: Υπερ-θρεπτικό πρωινό με κινόα, chia, μαύρες σταφίδες, ξηρούς καρπούς και matcha
Ένας από τους τρόπους να την απολαύσεις είναι ως πουρέ, που αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα σου. Δες παρακάτω μια τέλεια σπιτική και ελαφριά συνταγή.
Σπιτικός πουρές κολοκύθας
Υλικά για ένα μεγάλο βάζο:
- 1 κολοκύθα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού.
- Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος.
- Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες.
Διάβασε επίσης: Smoothie με μάνγκο: 5 συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα
Διατροφικές πληροφορίες ανά κούπα:
- Ενέργεια: 83 kcal
- Υδατάνθρακες: 17 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.
- Λιπαρά: 1.7 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 10 γρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr