Πίτσα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Πέστο
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά (συν 60 λεπτά ζέσταμα)
Υλικά
Για το πέστο
1 φλιτζ. καπνιστά αμύγδαλα (διαθέσιμα σε καταστήματα delicatessen)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, φρέσκο
1/4 φλιτζ. ξίδι από σέρι
Για την πίτσα
250 γραμμ. λαχανάκια Βρυξελλών
αλεύρι για πασπάλισμα
μία στρογγυλή λεπτή πίτσα ζύμης 120 γραμμ.
120 γραμμ. κατσικίσιο τυρί τρίμμα
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 φλιτζ. ρόκα
1/4 φλιτζ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια πάχους 0,5 εκ.
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Για να φτιάξεις το πέστο, βάλε τα αμύγδαλα σε τηγάνι και ζέστανέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καβουρντιστούν. Βάλ’ τα σε πολυμίξερ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Χτύπησέ τα σε μεγάλη ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ξίδι από σέρι, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
3. Ξεφλούδισε τα μεγάλα, εξωτερικά φύλλα από τα λαχανάκια Βρυξελλών, μέχρι να μαζέψεις 2 φλιτζάνια.
4. Αφού ανοίξεις τη ζύμη, άπλωσε το κατσικίσιο τυρί και γαρνίρισε με τις νιφάδες πιπεριάς, τη ρόκα και το ζαμπόν και ρίξε από πάνω τα φύλλα από τα λαχανάκια. Βάλε την πίτσα στο ταψί και ψήσ’ τη για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάλ’ την από το φούρνο, πασπάλισέ τη με αλάτι και περίχυσέ τη με 2 κ.σ. πέστο. Άφησέ τη να κρυώσει για 5 λεπτά. Κόψ’ τη σε κομμάτια και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 414 θερμίδες, 14 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κορεσμένα), 54 γραμμ. υδατάνθρακες, 21 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. φυτικές ίνες, 168 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 1.811 mg νάτριο
Πίτσα με Σπανάκι και Κόκκινο Κατσαρό Λάχανο
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά (συν 60 λεπτά ζέσταμα)
Υλικά
αλεύρι για πασπάλισμα
μία στρογγυλή λεπτή πίτσα ζύμης 120 γραμμ. (δες συνταγή παρακάτω)
καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, όχι πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. σπανάκι
2 φλιτζ. κόκκινο κατσαρό λάχανο
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μικρό μπολ ανακάτεψε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο.
2. Πασπάλισε την ανοιγμένη ζύμη με το πεκορίνο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Περίχυσε το μείγμα με το λάδι και το σκόρδο. Βάλε την πίτσα στο ταψί που έχεις ζεστάνει στο φούρνο και ψήσ’ τη για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Βγάλ’ την από το φούρνο, άπλωσε ομοιόμορφα την παρμεζάνα και περίχυσέ τη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Άφησέ τη να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψ’ τη σε κομμάτια και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 400 θερμίδες, 18 γραμμ. λιπαρά (4 γραμμ. κορεσμένα), 49 γραμμ. υδατάνθρακες, 12 γραμμ. πρωτεΐνες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 254 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 428 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr