Μερίδες: 4
Χρόνος µαγειρέµατος: 30’
Συνολικός χρόνος: 40’
Υλικά για την ομελέτα με πατάτες:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραµµ. πατάτες κοµµένες σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
- 1/2 µέτριο κρεµµύδι σε φέτες
- 2 φλιτζ. ψιλοκοµµένα σέσκουλα, µόνο τα φύλλα
- 4 αβγά συν 2 ασπράδια
- 3/4 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1/4 κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
- νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθέρµανε το γκριλ σε υψηλή θερµοκρασία και βάλε τη σχάρα σε απόσταση περίπου 10 εκ. από τη θερµότητα.
2. Ζέστανε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. το οποίο να µπορεί να µπει και στο φούρνο. Πρόσθεσε τις πατάτες και τα κρεµµύδια και σόταρέ τα σε µέτρια φωτιά, µέχρι να γίνουν τα κρεµµύδια διαφανή και να µαλακώσουν ελαφρά οι πατάτες. Ανακάτεψε στο τηγάνι τα σέσκουλα για να µαραθούν, περίπου για 3 λεπτά.
3. Σε µέτριο µπολ, χτύπησε τα αβγά και τα ασπράδια µαζί µε αλάτι και πιπέρι.
4. Ρίξε το µείγµα των αβγών πάνω από τα λαχανικά και κούνησε το τηγάνι για να πάει το µείγµα παντού. Συνέχισε το µαγείρεµα µέχρι να σφίξουν τα αβγά στις άκρες του σκεύους και να δεις φυσαλίδες στο κέντρο, για 4-6 λεπτά. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για 5 λεπτά ακόµη. Πασπάλισε µε τις νιφάδες της πιπεριάς αν θέλεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr