Γιουβαρλάκια
(450 θερμίδες ανά μερίδα) Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 αβγό
- Λίγο αλεύρι
- 1½ λίτρο νερό
- 1-2 καρότα σε φέτες ή κυβάκια
- 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
- Μία πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 ασπράδια αβγού
- 2 λεμόνια
1. Σε ένα μπολ ρίξε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, την πάπρικα και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού να πάρουν βράση. Πλάσε τον κιμά σε μπαλίτσες. Τοποθέτησέ τα σε ένα δίσκο και πασπάλισε με αλεύρι. 2. Μόλις βράσει το νερό αλατοπιπέρωσε και ρίξε τις μπαλίτσες. Πρέπει να καλυφθούν όλες, συμπλήρωσε καυτό νερό αν χρειάζεται. Βράσε για 30 λεπτά τουλάχιστον και συμπλήρωσε νερό όσο θέλεις. Μόλις βράσουν τα λαχανικά και το κρέας, το φαγητό είναι έτοιμο. 3. Χτύπα τα αβγά στο μπλέντερ. Πρόσθεσε το χυμό από τα λεμόνια και συνέχισε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε 1 κ.σ. ζωμό από τη σούπα στο αβγολέμονο. Απομάκρυνε τη σούπα από τη φωτιά και ρίξε το αβγολέμονο ανακατεύοντας. Σέρβιρε ζεστό, προαιρετικά με μαϊντανό και πιπέρι. Η δίαιτα της σούπας: Δες το πλάνο για αδυνάτισμα από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Συνταγές για σούπες από τη διατροφολόγο:
Κρεατόσουπα Κοτόσουπα Μανιταρόσουπα Σούπα λαχανικών Ψαρόσουπα Κολοκυθόσουπα
Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, διαιτολόγο- διατροφολόγο MSc,MBA, SRD, μεταπτυχιακό στη διατροφή, Πανεπιστήμιο του Surrey, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων, υπεύθυνη του επιστημονικού διαιτολογικού κέντρου "Σώμα Υγιές". (www.somaygies.gr).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr