Για το brownies
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Για την κρέμα ταχίνι
100 γρ ταχίνι
60 γρ μέλι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί 25x30 εκ. και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το brownies από το φούρνο το καλύπτουμε με την κρέμα ταχίνι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Για περισσότερες συνταγές, κάνε κλικ στον CoolArtisan Γαβριήλ Νικολαίδη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr