Μπάρες με φιστίκι και καρύδα
Από το βιβλίο One Part Plant της Jessica Murnane
Μερίδες: 12
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Yλικά
- 1 φλ. καθαρισμένα ωμά
- φιστίκια συν μερικές κ.σ. χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. άγλυκες νιφάδες καρύδας
- Μέλι (προαιρετικό, παράλειψέ το αν είσαι vegan)
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C. Στρώσε σε μια μικρή λαμαρίνα φούρνου αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μίξερ με αναδευτήρα S, χτύπησε τα φιστίκια, τη βρόμη και το αλάτι για 30 δεύτερα μέχρι να σχηματιστεί κάτι σαν αλεύρι. Ενώ γυρίζει ακόμη το μοτέρ, πρόσθεσε λίγο λίγο το σιρόπι σφενδάμου και το ελαιόλαδο μέχρι το «αλεύρι» να ενωθεί σε μια τριφτή, σχεδόν υγρή ζύμη.
3. Άπλωσε με το χέρι σου ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και σκέπασέ τη με τις νιφάδες καρύδας και τα χοντροκομμένα φιστίκια. Ψήσε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η καρύδα και να έχει ψηθεί η ζύμη. Άφησε το ταψί στην άκρη να κρυώσει.
4. Βγάλε προσεκτικά την κρύα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr