Pancakes με παντζάρι
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά
• 3 φλ. ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα παντζάρια (περίπου 3 μέτρια)
• 2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
• 3 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
• 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
• 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Λάδι κράμβης ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάλε τα παντζάρια σε μεγάλο μπολ και πίεσέ τα με χαρτί κουζίνας (σε πολλές στρώσεις) ώστε να απορροφηθεί η υγρασία τους. Πρόσθεσε τα αβγά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τόσο λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος. Όταν ζεσταθεί (θα πρέπει να κυλήσει εύκολα όταν γείρεις το τηγάνι), χρησιμοποίησε ένα κουτάλι της σούπας και βάλε μία κουταλιά από το μείγμα των παντζαριών στο τηγάνι. Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα σε δόσεις και προσθέτοντας στο τηγάνι λάδι, αν χρειάζεται.
3. Ψήσε τα pancakes μέχρι να χρυσίσουν, περίπου για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα με μια μικρή σπάτουλα. Μετάφερε τα ψημένα pancakes σε χαρτί φούρνου σε μονή στρώση. Topping: Βάλε λίγη μουστάρδα με τους σπόρους επάνω από κάθε pancake και κάποιο πικάντικο αλλαντικό από καθαρό κρέας και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Διατροφική αξία για κάθε pancake: 21 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0,2 γρ. κορεσμένα), 2 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. πρωτεΐνη, 9 γρ. φυτικές ίνες, 59 γρ. νάτριο
Άλλες ιδέες για veggie pancakes
Mε κολοκυθάκια: Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε 2 φλ. τριμμένα κολοκυθάκια και 1 φλ. τριμμένη πατάτα.
▶Για topping: Γιαούρτι με θυμάρι και λεμόνι (ανακάτεψε ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σχοινόπρασο σε ένα στραγγιστό γιαούρτι) + ψητές ντομάτες.
Με καρότο και γλυκοπατάτες: Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε ίσα μέρη από τριμμένα καρότα και γλυκοπατάτες.
▶ Για topping: Χούμους από ενταμάμε + φύτρα.
Με ρίζα σέλερι: Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε τριμμένη ρίζα σέλερι.
▶ Για topping: Τσάτνεϊ από κράνμπερι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr